Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Falk vann direkt i comebacken. Bilden dock efter SM-guldet i sprint vid SM förra vintern. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.
Hanna Falk vann direkt i comebacken. Bilden dock efter SM-guldet i sprint vid SM förra vintern. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.

Seger direkt för Hanna Falk i comebacken

Efter snudd på ett års uppehåll från tävlande var idag Hanna Falk tillbaka i tävlingsspåret - och det blev seger direkt. Hanna vann sprintfinalen i Volkswagen cup före klubbkompisen Johanna Hagström.
– Det har varit långt över förväntan, en sådan himla lättnad, sa Hanna när hon intervjuades efter loppet.

Hanna har inte tävlat på snö sedan världscupen i Falun i mars i fjol. Efter operation av diskbråck i höstas har hon kämpat sig tillbaka med rehabträning och idag imponerade hon storligen direkt i comebacken.

I prologen var Hanna tvåa bakom Johanna Hagström och sedan vann hon både kvart och semi.

I finalen tog hon segern med en halv sekund före Hagström. Trea blev Falun-Borlänges Moa Olsson.

– Resultatet spelar inte så stor, det är bara en sådan stor lättnad att allt fungerar och att jag känner mig stark. Jag har tränat själv nu i fem månader så jag hade ingen aning om var jag stod.
Jag är väldigt stolt över det jag har gjort, berättade Falk efter tävlingen.

På herrsidan vann IFK Umeås Marcus Grate finalen före Anton Persson, SK Bore och Axel Aflodal, Offerdals SK.

I juniorernas Scandic cup vann följande åkare dagens sprint: D 17-18 Sara Andersson, IFK Mora SK, H 17-18 Edvin Anger, IFK Hedemora SK, D 19-20 Moa Hansson, Landsbro IF SK och William Poromaa, Åsarna IK.

Liveresultat seniorer

Liveresultat juniorer

Officiella resultat finns här

 

Siste nyheter

Tore Björseth Berdal jublar vid sin Vasaloppsseger i fjol. Nu presenteras intressanta siffror från den aktuella anmälningsstatistiken inför årets vintervecka. FOTO: Vasaloppet.

Statistik inför Vasaloppets vintervecka

I kväll tisdag klockan 24.00 stänger onlineanmälan till Vasaloppets vintervecka 2020. Därefter är det anmälan på plats som gäller, och det går utmärkt att anmäla sig ända fram till start. Här presente...
Therese Johaug jublar och i bakgrunden ser vi en slutkörd Jonna Sundling som slutade fyra. FOTO: Bildbyrån/Carl Sandin.

Johaug och Kläbo starkast i Åre-sprinten

Den norska dominansen fortsätter i Ski Tour 2020. På tisdagseftermiddagen vann Therese Johaug och Johannes Hösflot Kläbo sprinten i slalombacken i Åre. – Det var en galen tävling. Jag älskar när det ...
Klas Nilsson vann 7-mila precis som förra året. Bilden är från i fjolårets seger. FOTO: 7-mila. 

Klas Nilsson och Ida Dahl vann 7-mila

Det blev solklara segrare i både herr- och damklassen på 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Klas Nilsson, Skellefteå XC/Team Igne och Ida Dahl, IFK Mora SK/Team Ramudden heter vinnarna i 50:e lopp...