Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Therese Johaug före Ebba Andersson i inledningen av masstartsloppet i Meråkar under Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.
Therese Johaug före Ebba Andersson i inledningen av masstartsloppet i Meråkar under Ski Tour 2020. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Ebbas glid räckte inte till mot norskornas

Det blev en ny fjärdeplats för Ebba Andersson under Ski Tour 2020. Under dagens lopp över 33 kilometer i norska Meråker fick Ebba släppa Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng utför med sämre glid.
Therese Johaug vann loppet men utmanades hårt av Flugstad Östberg.

Johaug drog som väntat hårt från start och bara Ebba Andersson och Heidi Weng kunde följa. Efter cirka fem kilometers åkning uppför tvingades de dock släppa och de bildade klunga med Östberg men Ebba kunde sedan inte följda när det blev utförsåkning.

– Jag håller uppe farten när vi kommer in i en stigning och känner mig rätt pigg, så ska jag släppa upp Ingvild – men i nästa utförsåkning hänger jag inte med, berättade Ebba för SVT Sport.

På frågan om glidet var för dåligt för att hänga med dem sa hon så här:
– Jag upplevde att det var så.

Emma Ribom gjorde ett nytt starkt lopp och spurtade in som åtta. Men även Ribom kände att skidorna inte riktigt gav rätt glid.

– De var sådär. Jag tycker att det funkade lite bättre när vi kom upp på fjället där det var kärvare snö. Men jag tyckte att vi svenskor som var i min grupp fick slita lite när det var lättåkt, berättade hon för SVT Sport.

– Det är en materialsport och det är klart att det är tufft när man känner att de andra nationerna glider ifrån, men det gäller att bara försöka fokusera på jobbet som ska göras, fortsatte Ribom

Övriga svenskor placerade sig så här: Charlotte Kalla,16:e, Linn Sömskar 20:e, Jonna Sundling 32:a, Moa Molander Kristiansen 38:a, Linn Svahn 45:a och Anna Dyvik 49:a. Evelina Settlin bröt loppet med en kropp som inte fungerade.

I sammandraget leder Johaug drygt två minuter före Östberg. Ebba Andersson är fyra och Emma Ribom åtta.

Resultat finns här.

Totalställning i touren finns här.

 

Siste nyheter

Anders Byström blir ny landslagschef för de svenska längdåkarna och och lämnar rollen i skidskytteförbundet. FOTO: Johan Trygg.

Anders Byström blir ny landslagschef

Efter ett år som landslagschef för svenska skidskytteförbundet och flera år som tränare på elitnivå i både Sverige och Norge kommer Anders Byström nu tillbaka till Svenska Skidförbundet. Där ska han a...