Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.

Inför den här säsongen var Max Novaks bästa placering i ett Visma Ski Classics-lopp 25:a. I år radade Team Ramudden-åkaren upp topptioplaceringar och kom åtta i den totala cupen, vilket var näst bäst bland svenskarna. Dessutom vann han den rosa ungdomströjan och slutade tvåa i tävlingen om den gröna sprinttröjan.

Hur lyckades han ta detta enorma kliv från en redan hög nivå? I det aktuella avsnittet av podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström är Max gäst. Erik intervjuar honom om det lite annorlunda träningsupplägget från cykelcoachen Mattias Reck.

Lagom Kondition är en podcast om motion, träning och kondition för vardagshjältar. Du hittar den där poddar finns.

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...