Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ett glatt gäng av deltagare i Team XC Gold på läger förra sommaren. Idag öppnar anmälan för Jerry Ahrlings träningskoncept för säsongen 2020-2021. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Ett glatt gäng av deltagare i Team XC Gold på läger förra sommaren. Idag öppnar anmälan för Jerry Ahrlings träningskoncept för säsongen 2020-2021. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dags för en ny säsong med Team XC Gold

Idag öppnar anmälan för Team XC Gold säsongen 2020-2021. Det är Jerry Ahrlins träningskoncept, som växer för varje år.
– Vi fortsätter att rikta oss till alla som vill utveckla sin skidåkning och träning: tjejer, killar, nybörjare, motionärer och elitmotionärer, säger Jerry.

Upplägget för Team XC Gold 2020-2021 sträcker sig från 15 maj till 1 april nästa år.

Team XC Gold erbjuder ett upplägg där man bland annat får ta del av liveträning varje vecka via medlemmarnas Facebooksida. Man får vidare ta del av mycket information inom kost, fysiologi, psykologi, teknik, taktik och material samt styrketräning och löpning via mycket rutinerade tränare och ledare inom respektive område.

– Konceptet har vuxit för varje år och vi hoppas växa i år också. Den här gången har vi också mer aktiviteter inplanerade än någonsin, berättar Jerry Ahrlin.

Under året så får man som medlem förslag på träningsupplägg veckovis. Största delen av träningen genomförs förstås på hemmaplan men möjligheten att delta på flera läger under året finns. Varje vecka körs också ett styrkepass/Skiergpass live på Facebook.

– Vi kämpar hårt för att kostnaden för medlemskap och läger ska vara minimal. Jag skulle säga att de flesta som är med ”tjänar” på det med de priser vi kan erbjuda på skidor och annan utrustning och tillbehör, säger Jerry.

Förutom träningspassen och den information man får online under året så erbjuds som sagt flera träningsläger.

En bild av hur det är att vara på läger med Team XC Gold kan läsa om här när vi förra sommaren besökte ett XC Gold-läger i Östersund.

Vid sidan av Jerry Ahrlin så ingår fortsatt följande erfarna och välkända namn i ledarstaben: Laila Kveli, Oskar Kardin, Jean Mark Chabloz, Magnus Nylander, Kjell Enhager, Lars Tallbom, Espen Kveli och Andreas Hubbe Lund.

Du läser mer och anmäler dig till Team XC Gold här: xcgold.se

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...