Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Pontus Nordström kämpar på under La Venosta i Italien i vintras. Nu är han utan team men fortsätter satsningen i sin klubb Östervåla IF. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Pontus Nordström kämpar på under La Venosta i Italien i vintras. Nu är han utan team men fortsätter satsningen i sin klubb Östervåla IF. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Teamet las ner - men Pontus fick inget veta

Nyligen meddelandes att det svenska långloppslaget Team Serneke lagts ner.
En av åkarna, Pontus Nordström, fick dock inget besked om det från teamchefen Martin Holmstrand.
– Jag har ännu inte fått höra genom Martin att teamet läggs ner. Hade det förvisso på känn och hörde lite rykten men har ännu inte fått något samtal om saken och heller inget meddelande, berättar Pontus för Längd.se.

Team Serneke har varit det andra största svenska långloppslaget bakom Lager 157 Ski Team. Den 13 maj meddelade man dock på sin hemsida, som vi skrev om här, att satsningen på laget i Visma Ski Classics läggs ner.

En av åkarna i laget, upplänningen Pontus Nordström men klubbadress Östervåla IF, hade då inte fått höra att teamet skulle läggas ner. Inte heller nu har han fått beskedet personligen.

– Jag hade det förvisso på känn och hörde lite rykten men har ännu inte fått något samtal om saken och heller inget meddelande, berättar Pontus när vi pratar med honom den 19 maj.

– Så oavsett om teamet varit kvar eller inte så skulle jag valt att kliva ur det. Jag var inte helt nöjd med hur det sköttes, fortsätter 27-årige Pontus.

Satsningen fortsätter dock för Nordström på egen hand och för sin klubb Östervåla IF. Pontus som började satsa ganska sent på skidåkningen som vi skrivit om tidigare.

I vintras var bästa placeringen i Visma Ski Classics en 21:a plats på prologen i Livigno drygt 20 sekunder bakom vinnaren Emil Persson. På Marcialonga var Pontus 24:a, knappa en och en halv minut efter vinnaren Tore Björseth Berdal, placeringen före Dario Cologna och sjunde svensk.

– Jag kommer fortsätta åka så länge jag tycker det är kul. Som det ser ut nu så blir det en egen satsning tillsammans med klubben. Det kanske blir någon tävling ute i Europa, någon i Norge och någon i Finland och annars lopp här hemma i Sverige.

När säsongen tog slut så snabbt så passade Pontus på att jobba lite som rörmokare i pappa Ulfs firma under våren. Nu är han dock tillbaka i sin bas i Evertsberg.

– Jag är bra igång med träningen och kör en del pass med Michael Boberg från Älvdalen. Förhoppningsvis blir det lite träning med Bob (Impola) och Ludwig (Tärning) även om vi inte hör till samma team längre.

Bland övriga herråkare i laget så har Jimmie Johnsson lagt skidorna på hyllan, så också norrmannen Anders Höst. Bob Impola, Vasaloppstvåan 2018, och Ludwig Tärning kommer dock fortsätta sin satsning.

Vi har sökt Bob för en kommentar om hur satsningen ser ut men inte fått tag på honom.

Ludwig svarade dock i telefon under ett löppass i Torsbyterrängen.

– I dagsläget är inget spikat hur det blir med team men jag vet att jag vill fortsätta åka långlopp. Det är det jag är bäst på. Även om jag gjorde några bra lopp i vintras så var det ändå lite stolpe ut, säger Tärning

Om det blir en långloppssatsning inom klubben tillsammans med klubbkompisen Bob Impola eller någon annan lösning vet inte Ludwig idag.

– Jag var lite omotiverad när säsongen tog slut så snabbt men sedan början på maj har jag kommit igång med träningen, berättar Falköpingssonen som bor i Torsby.

Team Serneke hade i vintras två tjejer i laget. Magdalena Pajala har meddelat att hon lägger skidorna på hyllan men Julia Angelsiöö tänker satsa vidare.

Den 24-åriga uppländskan med klubbadress Storvreta IK, men boendes i Östersund, hoppas på ett nytt team men inser att det kan bli svårt.

– Jag tänker fortsätta satsa, hur det blir med team får vi se. Beskedet att vårt lag skulle läggas ner kom sent och då var många dörrar redan stängda. Så hur satsningen kommer se ut är oviss. Det känns trist då jag verkligen vill fortsätta åka Ski Classics-loppen, säger Julia.

Efter lite längre vila än normalt även även Angelsiöö igång med förberedelserna för nästa vinter nu. Vid sidan om jobb i butik rullar träningen på och det finns ju många träningskompisar i Östersund.

– Jag är motiverad och har faktiskt en mer strukturerad plan för träningen nu än tidigare år, säger hon.

 

Senaste nyheterna

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team är starkare än i fjol

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI av Pro touren. Idag är det dags för det mest meriterade svenska laget, Lager 157 Ski Team. I fjol var laget tvåa i lagtävlingen bakom...