Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marit Björgen gör comeback och satsar på Vasaloppet i bröderna Auklands team. FOTO: Børre E. Helgerud.

Marit Björgen gör comeback och satsar på Vasaloppet i bröderna Auklands team. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen gör comeback - i Auklands team, som också värvar Johaug

Marit Björgen gör comeback till vintern och satsar mot Vasaloppet i bröderna Auklands Team Ragde Eiendom. Även Therese Johaug blir en del av Auklands team.
– Jag har varit ute ur gamet i två år och har saknat att ha ett konkret mål att jobba mot, säger Björgen till NRK.

På tisdagen gjorde Marit sitt första träningspass med laget när det stod ett rullskidpass stakning på programmet.

– Jag klarade att hänga med i tre mil. Men jag får komma igång lite försiktigt, jag har lite att jobba med, berättar 40-åringen för NRK.

Anikken Gjerde Alnæs och Marit Björgen i front på tisdagens rullskidpass med Team Ragde Eiendom. FOTO: Børre E. Helgerud.Anikken Gjerde Alnæs och Marit Björgen i front på tisdagens rullskidpass med Team Ragde Eiendom. FOTO: Børre E. Helgerud.

Det stora målet i vinter blir Vasaloppet men det kan också bli en start i Marcialonga.

– Att få möjligheten att vara med i världens bästa långloppslag triggar mig. Jag är nyfiken på att lära mig något nytt och ha något konkret att jobba mot, säger Björgen och fortsätter:

– Jag har ambitioner när jag får på mig en nummerlapp. Vi får se vad jag får gjort i träning fram till Vasaloppet.

Så här säger teamchefen Jörgen Aukland om nyförvärvet Björgen:

– Marit kommer att träna bra. Det blir mindre mängd än förut men målinriktat specifikt för Vasaloppet. vi vet vad som ska till för att vinna det loppet.

Det står också klart att Therese Johaug blir en del av Team Ragde Eiendom kommande vinter.

– Jag har 100 procent fokus mot VM och OS och det är inte säkert att jag åker något långlopp i vinter. Men det blir spännande att hämta inspiration och impulser från andra miljöer, säger Johaug enligt NRK som i framtiden också kan tänka sig att åka Vasaloppet.

Teamet på samling i Oslo: Andreas Nygaard, Marit Björgen, Oskar Kardin, Anders Aukland, Petter Eliassen, Anikken Gjerde Alnæs och Joar Thele. FOTO: Børre E. Helgerud.Teamet på samling i Oslo: Andreas Nygaard, Marit Björgen, Oskar Kardin, Anders Aukland, Petter Eliassen, Anikken Gjerde Alnæs och Joar Thele. FOTO: Børre E. Helgerud.

 

Senaste nyheterna

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team är starkare än i fjol

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI av Pro touren. Idag är det dags för det mest meriterade svenska laget, Lager 157 Ski Team. I fjol var laget tvåa i lagtävlingen bakom...