Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Lina Korsgren anställer cykeltränaren Mattias Reck för att stå emot Marit Björgen på Vasaloppet. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Vasaloppssegraren Korsgren ska stoppa Björgen

Vasaloppssegrarinnan, Lina Korsgren, tar nu hjälp av Tour de France-tränare i kampen om att stoppa Marit Björgen från Vasaloppsseger.
– Jag kommer anställa cykelproffstränaren, Mattias Reck, i Team Ramudden, säger Lina.

Team Ramudden består förutom av Lina, av gångna vinterns vinnare av den rosa ungdomströjan i Visma Ski Classics, Ida Dahl, och även tvåan i den samma, Jenny Larsson.

– Som ett lag är vi starkare, och vi ska träna för att köra cykeltaktik på Vasaloppet, fortsätter Lina.

Vasaloppet 2020, vann Lina överlägset över Britta Johansson Norgren. Nästa år kommer det inte bli lika enkelt, därför kommer lagarbete spela en avgörande roll, är Lina säker på.

Team Director Gustaf Korsgren berättar att teamets bästa herråkare, Max Novak, har haft ett lyckosamt samarbete med Reck i över ett år.

– Nu kommer vi arbeta tätare med hela teamet och utveckla både träningen och taktiska dispositioner, berättar Korsgren.

Mattias Reck har erfarenheten att träna vinnare inom proffscykel, men för att vinna inom cykel så måste du ha ett lag bakom dig.

– Team Ramudden är ett lag som kan göra vinnaren, det är jättespännande och nytänkande, säger Reck.

Team Ramudden är ett av världens bästa långlopps Team, bestående av Lina Korsgren, Ida Dahl och Jenny Larsson. Herråkare i teamet är Max Novak, Johannes Eklöf, Johan Persson och det norska superlöftet Herman Paus.

Mattias Reck är också tränare i cykelproffslaget Trek Segafredo och är huvudcoach på Guided Heroes.

 

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...