Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.
I sommar blir rullskidtouren World Classic Tour virtuell och alla som vill kan delta och samtidigt stötta sitt favoritteam. FOTO: World Classic Tour.

World Classic Tour blir virtuell


Femte upplagan av rullskidtouren World Classic Tour ställs in på grund av Covid-19. Nu lanseras istället Virtual World Classic Tour. Det är öppet för alla intresserade att delta och man kan stötta sitt favoritteam genom sitt deltagande.

De tre arrangörerna: Blink Festivalen, Alliansloppet och Toppidrettsveka har fått ändra sina planer och anpassa sina evenemang i enlighet med de begränsningar som gäller och nu lanserar man Virtual World Classic Tour.

I Virtual World Classic Tour kan alla kan delta och anmälan öppnar den 8 juni.

Konceptet är enkelt:
Man genomför tre olika etapper under tre helger i juni och juli. Man väljer en distans, av tre olika, att åka och ett team att stödja för varje etapp
Stödet till teamet ske på två sätt: 1. Hälften av anmälningssavgiften går till laget. 2. Distansen man åker läggs till lagets totala distans.

Efter varje etapp publiceras en resultatlista baserad på distans och tid samt en resultatlista för teamen där alla kilometer räknas som åkt för det teamet.

Fina priser lottas ut bland alla deltagare efter varje etapp.

Virtual World Classic Tour är begränsad till 20 lag och registreringen stängs söndag 7 juni 2020.

Mer information om Virtual World Classic Tour och registreringen finns här:
https://www.worldclassictour.com/virtual-world-classic-tour/

 

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...