Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.
Oskar Kardin vann Grönklitt Hill Race sex sekunder före Calle Halfvarsson. FOTO: Marcus Laggar.

Kardin tätt före Halfvarsson - Britta klar vinnare

Grönklitt Hill Race, som avgjordes i regnrusk på lördagsmorgonen, såg Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren som segrare.
I herrklassen var ett åtta åkare med till avgörandet upp till Toppstugan i Grönklitt men Oskar Kardin var starkast och vann sex sekunder före Calle Halfvarsson. Britta i sin tur var lite dryga två minuter före Lina Korsgren till toppen.
– Det kändes bra idag. Det var fint att få åka en inbjudningstävling i dessa tider. Vi vet ju inte om och när det blir något stort rullskidlopp i sommar, berättar Kardin för Längd.se.

Herrklassen bjöd på ett riktigt stort och starkt fält i denna inbjudningstävling. Banan var uppför backen till Grönklitt, ett varv på rullskidbanan och sedan upp till målet vid toppstugan. Endast stakning var tillåten.

Oskar var själv inte så aktiv i början av loppet.

– Calle tog initiativ i början och även Eric Rosjö och Marcus Johansson höll uppe farten. Jag kände mig först sliten från igår men kom in i det efterhand, berättar Kardin.

Väl uppe på rullskidbanan i Grönklitt gjorde Anton Karlsson en del ryck och klungan sprack upp en del. Men åkare bakom kunde ansluta och när det var dags för sista en och en halv kilometern upp till toppen så var det en större klunga igen.

– Anton Karlsson höll upp farten bra och sedan gjorde Calle ett ryck och jag lyckades ansluta. När han såg lite trött ut så kontrade jag och i sista tuffa branten kunde jag gå ifrån, säger Oskar som var sex sekunder före Halfvarsson över mållinjen.

Där bakom följde ytterligare sex åkare inom 22 sekunder bakom Oskar. De var i tur och ordning: Marcus Johansson, Anton Karlsson, Emil Persson, Öyvind Moen Fjeld, Eric Rosjö och Pontus Nordström.

Damklassen blev en mer utdragen historia där Britta Johansson Norgren var 2.05 före Lina Korsgren. Elin Mohlin var dryga fem minuter bakom och Laila Kveli hade drygt sju minuter upp till Britta.

Britta Johansson Norgren på väg mot mål. FOTO: Marcus Laggar.
Britta Johansson Norgren på väg mot mål. FOTO: Marcus Laggar.

För Oskar Kardin var dagens seger ett skönt kvitto. I mitten på februari så ramlade han så illa under ett träningspass att han åkte på en hjärnskakning (som vi skrev om här). Olyckan gjorde att han missade Vasaloppet.

När säsongen tog slut snabbt så kunde dock Oskar slappna av och vila ordentligt.

– Jag började inte med riktigt regelbunden träning förrän sista veckan i april. Nu har jag inga känningar alls. Första passen hade jag ingen ork men den kom tillbaka rätt snabbt. Det har känts som man blivit bättre för varje pass, berättar Oskar.

Att han är tillbaka på hög nivå visar ju dagens insats med eftertryck.

Resultat
Grönklitt Hill Race

res_dp_herr_20.jpg

res_dp_20.jpg

 

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...