Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk rullar på – och kommer och tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet av augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk rullar på – och kommer och tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet av augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

Landslaget deltar i Alliansloppet Action Week

De svenska längdlandslagen med både A-laget och Team BAUHAUS samt det nationella rullskidlandslaget meddelar i dag att de ställer upp i de rullskidstävlingar som kommer arrangeras under Alliansloppet Action Week.

Mellan den 24 till 29 augusti blir det äntligen tävlingspremiär. Då kommer A-landslag, Team BAUHAUS och rullskidlandslaget samlas i Trollhättan för ett träningsläger och även för att köra två tävlingar.

Träningslägret och tävlingarna kommer att organiseras i enlighet med gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten för att garantera säkerheten både för åkare, ledare och funktionärer, samt för att inte riskera en ökad smittspridning. Därför kommer tävlingarna att köras utan publik men livesändas på tv. Antalet atleter och ledare kommer också att begränsas till maximalt 50 personer.

– Vi har längtat efter att få ha läger och att få börja tävla igen. I augusti får vi en fin möjlighet att samlas hela landslaget på hemmaplan och dessutom tävla mot varandra och mot rullskideliten. Utifrån de förutsättningar som är i världen just nu, är vi glada över att Trollhättan ger oss den här möjligheten och att evenemanget dessutom är tv-sänt, säger Anders Byström, landslagschef.

Tävlingsbanorna kommer vara belägna i det spektakulära området vid fallen och kanalen i Trollhättan, områden där längdlandslagets Smart Energy Partner Vattenfall grundades i början på 1900-talet.

– Trollhättan ligger såklart Vattenfall extra varmt om hjärtat då det var här allt började år 1909. Vi ser verkligen fram emot spännande tävlingar på vår ”hemmabana” som sträcker sig runt omkring vår fina och historiskt viktiga kraftstation Olidan, som på sin tid var Sverige största. Vi tycker alltid att det är roligt när våra landslagsåkare får möjligheten att träna och tävla på våra orter som vi är stolta över, säger Åsa Rolke, sponsoransvarig på Vattenfall Sverige.

Exakt vilken dag tävlingarna genomförs är inte klart än men organisationen jobbar i skrivande stund med att få de sista pusselbitarna på plats. Och Magnus Larsson, arrangör för Alliansloppet, är säker på att det kommer bli riktigt fina tävlingar.

– Vi har haft möjlighet under tidigare år att vid flera tillfällen få enskilda landslagsskidåkare att delta i Alliansloppet. Men det är ett nytt steg och en stor nyhet att vi nu kan välkomna både skid- och rullskidlandslaget. Vi är väldigt glada över att få vara med i främjandet av längdskidåkning och våra stora idrottare sommartid. Det är också en utmärkt chans för oss att ge våra idrottare möjlighet att upptäcka staden och dess omgivningar. De är mycket välkomna av hela Trollhättan som ser fram emot att ha dem här, säger Magnus Larsson.

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...