Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
bild_virtual_blink_classics

Åkare från 20 nationer på Virtual Blink Classics

Den första etappen av Virtual World Classic Tour - Virtual Blink Classics är genomförd.
252 deltagare från 20 nationer och fyra kontinenter registrerade sig för att göra historia och delta i den allra första virtuella rullskidtouren.

Deltagarna hade tre dagar på sig att genomöra den distans de var registrerade för: 60 - 30 eller 10 kilometer. Vissa deltagare tog chansen att testa sin form och gick all-in, andra hade bara en bra dag ute och utmanade sig själva på en lång distans.

På 60 kilometer är den snabbaste tiden registrerad av Vetle Thyli från Team Kaffebryggeriet med en imponerande tid: 2.14,15. Andra tid har Tommy Bylund med 2.21,25. Tommy från Göteborgs SK åker för Team Engcon på den virtuella touren. Tredje tid har en annan Göteborgs SK-åkare, Adam Blomberg, registrerad för Team Ramudden, med 2.22,45.

Den snabbaste dam var Nicole Donzaliaz (Schweiz) för Team Robinson Trentino med 2.46,28 följt av tyska Franziska Müller från xc-ski.de A | N Skimarathon Team och Tehri Pollari, Finland, åkandes för Skimarathon Team Austria.

Hela resultatlistan för alla distanser finns här:

Målet med Virtual World Classic Tour var också att erbjuda lite stöd till proffsteamen för att finansiera deras sommarsäsong. 50 procent av registreringsavgiften omfördelades direkt till lagen och deltagarna stödde sin favoritteam med distansen de åkt.

I lagtävlingen är xc-ski.de A | N Skimarathon Team i ledning med 1320 kilometer. Sedan följer Skimarathon Team Austria med 1090 kilometer och Team Robinson Trentino med 930 kilometer.

res_v_blink_classics.jpg

Den andra etappen blir vid Virtual Alliansloppet  under veckoslutet 10-12 juli

572 deltagare är hittills registrerade på de tre olika etapperna. Registreringen är fortfarande öppen så det är inte för sent att hänga på.

Siste nyheter

Nu är åter 16-17 januari datumen som gäller för vinterns världscup i Ulricehamn. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nytt datum för World Cup i Ulricehamn

Till vintern väntas en sprinthelg när världscupen kommer till Lassalyckan och Ulricehamn. Nu har tävlingarna återgått till sitt ursprungliga datum, 16–17 januari 2021, för att inte krocka med SM-veck...
Det blir individuell start på rullskid-SM i Lidköping den 9 augusti. FOTO: Lidköpings VSK.

Individuell start på rullskid-SM i Lidköping

Efter önskemål från arrangerande Lidköpings VSK så har Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor beslutat att ändra SM-tävlingen i Lidköping 9 augusti från masstart till individuell start.