Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

NRK fortsätter att sända Visma Ski Classics i Norge. FOTO: Visma Ski Classcis/Magnus Östh.

NRK fortsätter att sända Visma Ski Classics i Norge. FOTO: Visma Ski Classcis/Magnus Östh.

NRK fortsätter sända Visma Ski Classics

NRK har sänt Visma Ski Classics i Norge de senaste fem åren och nu har båda parterna kommit överens om ett avtal på ytterligare fem år.

– Vi är glada över förlängningen med NRK och att vi tillsammans kan öka intresset för långlopp i Norge ytterligare. NRK är ett av världens ledande medieföretag inom vintersport och att de kan följa de kommande spännande uppgörelserna, inte minst på damsidan mellan norska OS-legenden Marit Björgen och de senaste fem säsongernas dominant Britta Johansson Norgren, har potentialen att bli episkt, säger David Nilsson, VD för Visma Ski Classics.

– Det känns fantastiskt bra att förlänga avtalet för en lång tid gällande långlopp. Visma Ski Classics passar bra in i NRK:s portfölj, säger Runar Østmo, chef för sporträttigheter hos NRK.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...