Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel.
– Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från landslagets vallare, säger Anna Lindqvist, platschef på Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Under rådande förhållanden har skidtunneln ett upplägg med högst 50 personer samtidigt inne i tunneln.

– Vi delar in dagarna i en och en halv timmes pass och kan på det sättet ta emot 300 åkare per dag, berättar Anna Lindqvist.

Njuter man av hårda fina spår så är det nu man ska ta sig till Torsby skidtunnel när det är lite lågsäsong. Man har lyckats få till väldigt bra konsistens på snön. Landslagsvallarna har varit på plats för tester och de har varit mycket nöjda. Nu i dagarna är långloppslaget Lager 157 Ski Team på plats och de berömmer också de rådande förhållandena.

– I sommar när det är hemester som gäller så kan jag verkligen rekommendera att komma hit och prova på att åka i tunneln. En svensk sommar kan ju bjuda på blandat väder men i tunneln har vi stabila förhållanden varje dag, säger Anna med ett leende.

Du läser mer om Torsby skidtunnel och sportcenter här.

Schyssta spår. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter. Schyssta spår. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Rasmus Blom trivs i tunneln året runt. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter. Rasmus Blom trivs i tunneln året runt. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...