Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel.
– Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från landslagets vallare, säger Anna Lindqvist, platschef på Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Under rådande förhållanden har skidtunneln ett upplägg med högst 50 personer samtidigt inne i tunneln.

– Vi delar in dagarna i en och en halv timmes pass och kan på det sättet ta emot 300 åkare per dag, berättar Anna Lindqvist.

Njuter man av hårda fina spår så är det nu man ska ta sig till Torsby skidtunnel när det är lite lågsäsong. Man har lyckats få till väldigt bra konsistens på snön. Landslagsvallarna har varit på plats för tester och de har varit mycket nöjda. Nu i dagarna är långloppslaget Lager 157 Ski Team på plats och de berömmer också de rådande förhållandena.

– I sommar när det är hemester som gäller så kan jag verkligen rekommendera att komma hit och prova på att åka i tunneln. En svensk sommar kan ju bjuda på blandat väder men i tunneln har vi stabila förhållanden varje dag, säger Anna med ett leende.

Du läser mer om Torsby skidtunnel och sportcenter här.

Schyssta spår. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter. Schyssta spår. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Rasmus Blom trivs i tunneln året runt. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter. Rasmus Blom trivs i tunneln året runt. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

 

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...