Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligare på juniorsidan och förstärker med Nils Bergström och Ludvig Berg.

Truls Gisselman blev svensk mästare i det enda loppet som kunde genomföras i vintras innan Coronastängningen av idrotten. Albin Blomberg och Benjamin Terent är några andra duktiga åkare i klubben. Förra säsongen anslöt Birk Blomquist (Funäsdalen) och Joel Erntsson (Finspång) till Rehns BK, och bägge har utvecklats starkt. Nu ansluter ytterligare två av Sveriges mest spännande juniorer till klubben:

Nils Bergström (Domnarvet) tog medalj på JSM förra året och var bäste svensk på ungdomslandskampen i Falun.

Ludvig Berg (Granbergsdal) dominerade ungdomsklassen för två säsonger sedan och tog som förstaårsjunior ytterligare ett stort kliv i vintras med pallplaceringar i juniorcupen.

Nils och Ludvig väljer att fortsätta sin satsning mot senioreliten i Rehns BK.
– Rehns BK har en inspirerande miljö med starka juniorer som vill utvecklas, och har en bra organisation som lockar mig, säger Nils Bergström.

– Vi är väldigt laddade för den kommande säsongen och glada att vår satsning attraherar flera av Sveriges bästa juniorer att utvecklas tillsammans med åkarna hemifrån Bollnäs, säger Magnus Gisselman som är klubbens sportansvarige.

Klubben hade ett mycket starkt lag i vintras, men i och med nedstängningen av idrotten fick inte åkarna chansen i någon stafett i junior SM. Kommande säsong är målsättningen hög och Rehns BK vill definitivt vara med och slåss om medaljerna i kommande mästerskap.

Rehns BK har på några år utvecklats från en liten skidklubb till en av Sveriges starkaste juniorklubbar. Många duktiga ledare driver verksamheten och några eldsjälar gör oerhört mycket. Magnus Gisselman (produktutvecklare Twin Rill) driver ett starkt vallateam tillsammans med Ulf Olsson. Det har gett klubbens aktiva bra skidor under den gångna vintern. I den nya verkligheten med fluorförbud och stor osäkerhet vad som gäller inför vintern, driver klubbens vallningsteam arbetet i framkant av utvecklingen på ett professionellt sätt. Andra framgångsfaktorer är samarbete med övriga hälsingeklubbar, speciellt vallasamarbetet med Hudiksvall.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...