Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
15-16 juli håller Micke Åström inspirations- och rullskidträffar i Karlshamn och Karlskrona.
15-16 juli håller Micke Åström inspirations- och rullskidträffar i Karlshamn och Karlskrona.

Åström bjuder in till inspirations- och rullskidträffar i Blekinge

15 och 16 juli så finns chansen att få inspiration och samt slipa på rullskidtekniken i Karlshamn och Karlskrona.
Då håller certifierad skidcoachen Micke Åström inspirations- och rullskidträffar.
– Att komma hem till Blekinge för att möta likasinnade är något som jag ser fram emot, säger Åström.

– Mitt syfte är att deltagarna som kommer ska få en förbättrad bättrad teknik och åkekonomi, samt förstå hur man hittar nycklarna till detta. Fokuset kommer att ligga på diagonalåkning, stakning med frånskjut samt stakning. Jag kommer också belysa säkerhet, balans och funktionell styrketräning, berättar Micke och fortsätter;

– Med mina fyra år vid Torsby Skidtunnel har jag fått se världseliten träna teknik, samt att jag fått bolla tankar idéer med tränare och åkare vid deras skidgymnasium.  Det har gett mig värdefull kunskap som jag vill förmedla till er, allt beroende på vilken nivå ni befinner er på. Att komma hem till Blekinge för att möta likasinnade är något som jag ser fram emot. Mycket beroende på att det finns ett stort intresse för längdåkning i denna region.

Åström är certifierad skidcoach genom Svenska skidförbundet från och med 2015.

– Från och med 2016 och framåt har jag hjälpt cirka 200 åkare på både grupp- och individnivå till att göra framsteg med sin skidåkning, berättar han.

Tid och plats:

15 juli, kl. 17.30-19.00, Karlshamn, Belleveuparkens parkering.

16 juli, kl 17.30-19.00, Karlskrona, Stena Recycling/Silvervägen 15 .

– Det kommer att kosta 200 kronor per person. Observera att hjälm är obligatoriskt, informerar Micke.

– Föranmälan är inget krav och inte heller bindande. Men dock ett plus i kanten så jag kan få en någorlunda uppfattning om hur många som kan komma. Det går bra att maila mig på mickeastrom31@hotmail.com eller att ni ringer på 070-898 26 11.

– I dessa coronatiderna förhåller vi oss till dem genom att komma och vara fullt friska samt att vi håller avstånd till varandra.

Micke Åström.
Micke Åström.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...