Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

15-16 juli håller Micke Åström inspirations- och rullskidträffar i Karlshamn och Karlskrona.

15-16 juli håller Micke Åström inspirations- och rullskidträffar i Karlshamn och Karlskrona.

Åström bjuder in till inspirations- och rullskidträffar i Blekinge

15 och 16 juli så finns chansen att få inspiration och samt slipa på rullskidtekniken i Karlshamn och Karlskrona.
Då håller certifierad skidcoachen Micke Åström inspirations- och rullskidträffar.
– Att komma hem till Blekinge för att möta likasinnade är något som jag ser fram emot, säger Åström.

– Mitt syfte är att deltagarna som kommer ska få en förbättrad bättrad teknik och åkekonomi, samt förstå hur man hittar nycklarna till detta. Fokuset kommer att ligga på diagonalåkning, stakning med frånskjut samt stakning. Jag kommer också belysa säkerhet, balans och funktionell styrketräning, berättar Micke och fortsätter;

– Med mina fyra år vid Torsby Skidtunnel har jag fått se världseliten träna teknik, samt att jag fått bolla tankar idéer med tränare och åkare vid deras skidgymnasium.  Det har gett mig värdefull kunskap som jag vill förmedla till er, allt beroende på vilken nivå ni befinner er på. Att komma hem till Blekinge för att möta likasinnade är något som jag ser fram emot. Mycket beroende på att det finns ett stort intresse för längdåkning i denna region.

Åström är certifierad skidcoach genom Svenska skidförbundet från och med 2015.

– Från och med 2016 och framåt har jag hjälpt cirka 200 åkare på både grupp- och individnivå till att göra framsteg med sin skidåkning, berättar han.

Tid och plats:

15 juli, kl. 17.30-19.00, Karlshamn, Belleveuparkens parkering.

16 juli, kl 17.30-19.00, Karlskrona, Stena Recycling/Silvervägen 15 .

– Det kommer att kosta 200 kronor per person. Observera att hjälm är obligatoriskt, informerar Micke.

– Föranmälan är inget krav och inte heller bindande. Men dock ett plus i kanten så jag kan få en någorlunda uppfattning om hur många som kan komma. Det går bra att maila mig på mickeastrom31@hotmail.com eller att ni ringer på 070-898 26 11.

– I dessa coronatiderna förhåller vi oss till dem genom att komma och vara fullt friska samt att vi håller avstånd till varandra.

Micke Åström.
Micke Åström.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...