Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli åkte 48 kilometer på 1.32,09 och hade teamkompisen Magnus Vesterheim en sekund bakom sig.

Thyli och Vesterheim åkte tillsammans och hade en snittfart på 31 km/h. Duon hade dock hittat en lämplig sträckning för hög fart då vägen de åkte på gick ner 715 höjdmeter.

thyli_virtual.jpgThylis lopp Strava.

Att jämföra olika åkare på helt olika sträckningar med olika hjul är ger förstås inte en bild av en vanlig tävling. Hur som helst så hittar vi tre svenska åkare topp tio bland herrarna på Virtual Alliansloppet. Det är en trio från Göteborgs SK: Tommy Bylund (4), Johan Kanto (6) och Adam Blomberg (8).

Snabbast på damsidan var Olga Tsareva, Russian Winter Team, med tiden 2.08,20. Lina Korsgren, Team Ramudden, hade åttonde tid och Ida Roos, också representerade Team Ramudden i den virtuella touren, hade tionde tid.

Komplett resultat finns här.

Totalresultat efter två deltävlingar, med teknik och typ av hjul, finns här.

I lagtävlingen, där man samlar kilometer leder, tyska xc-ski.de A|N Skimarathon Team. Team Ramudden är fyra och Team Engcon är på sjätte plats.

res_virtual_allians.jpg

Sista deltävlingen i Virtual World Classic Tour är Virtual Toppidrettsveka i Norge.

– Vi har fått många frågor om man kan få genomföra sista deltävlingen under en hel vecka. Så nu har vi bestämt att man får registrera resultat från måndag 20 juli till söndag 26 juli. Man kan till och med göra sin distans flera gånger och välja det bästa resultatet, säger Baptiste Noel, projektledare för Virtual World Classic Tour.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...