Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ida Dahl, Lina Korsgren och Jenny Larsson efter Tjejvasan i vintras. Nu satsar Salomon hårt på hela trion från Team Ramudden. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Ida Dahl, Lina Korsgren och Jenny Larsson efter Tjejvasan i vintras. Nu satsar Salomon hårt på hela trion från Team Ramudden. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Salomon satsar hårt på Team Ramuddens tjejer

Ida Dahl och Jenny Larsson blev etta och tvåa på Ski Classics ungdomstävling i vintras. Deras framfart i spåret har fått Salomon att satsa än hårdare på Team Ramudden. Nu får både Ida och Jenny ett internationellt kontrakt med den franska skidmärket och följer i spåret på lagets stora stjärna Lina Korsgren som själv åkt på Salomon i 15 år.
– Det känns fantastiskt bra att få den här möjligheten från Salomon, säger Ida Dahl.

I vinter kommer hela trion, Lina, Ida och Jenny, åka på Salomons skidor, skor och bindningar. Men faktum är att Ida och Jenny åkte på Salomon-skidor redan i vintras.

– De fick då låna skidor från Linas skidpark. De hade inte tillgång till konkurrenskraftiga skidor.  Att de nu får ett internationellt kontrakt känns väldigt roligt och det är kul att Salomon väljer att satsa på de här framtidstjejerna, säger teamchefen Gustaf Korsgren som också är ansvarig före teamets vallning.

– Det blir nu väldigt bra att vi tillsammans får fler bra skidor att åka på. Tjejerna är ganska lika i storlek så att de åker på samma skidmärke sparar mycket tid för mig i vallningen, berättar Gustaf.

Det som ligger till grunden för att Salomon valt att satsa på tjejerna är förstås resultaten från i vintras där Ida blev etta och Jenny tvåa i Visma Ski Classics ungdomstävling.

– Det känns fantastiskt bra att få den här möjligheten från Salomon. Vi får tacka Gustaf som skött kontakten, berättar Ida.

– Att de satsar på oss är som en bekräftelse på vad vi gjorde i vintras. Det känns också tryggt att få en egen skidpark nu, säger Jenny.

Nu förbereder sig tjejerna för Visma Ski Classics säsong XI och den gångna veckan har de tränat tillsammans med Lina i Åre-trakten.

Ida Dahl och Jenny Larsson på rullskidor och Gustaf Korsgren på cykel under träning i Åre. FOTO: Lina Korsgren.
Ida Dahl och Jenny Larsson på rullskidor och Gustaf Korsgren på cykel under träning i Åre. FOTO: Lina Korsgren.

– Det har varit roligt. Vi har inte sett varandra sedan säsongen tog slut så snabbt, berättar Ida som fick ett stort genombrott på långlopp i vintras.

Hon tog fjärdeplatser på Kaiser Maximilan Lauf, Marcialonga och Vasaloppet.

– Säsongen var över förväntan. Skönt att jag kunde göra en så stabil säsong. Det bara rullade på helg efter helg, säger Ida.

Nu tränar hon efter upplägg från cykelcoachen Mattias Reck, precis som lagkompisarna Max Novak och Lina Korsgren.

– Det känns som jag svarar bra på den här träningen men det är ju långt kvar till säsongen.

En som tänker utmana Ida om segern i ungdomstävlingen i vinter är förstås Jenny. I vintras gjorde hon en jämn säsong och bästa placeringen var en sjundeplats på Jizerska.

– Jag är nöjd med att att ha tagit ett kliv och gjort en jämn säsong. Det har jag haft problem med tidigare. Men jag fick aldrig till någon tävling där allt stämde hundra procent.

Målet i vinter är att utmana Lina och de andra tjejerna i ungdomstävlingen.

– Jag vill ta den rosa västen och jag tror att en pallplats på en deltävling är inom räckhåll om jag har en bra dag.

När Ida valt att ta hjälp av Mattias Reck i träningen har Jenny valt att ta hjälp av Ida Ingemarsdotter.

– Jag gick på min magkänsla och det känns bra. Vi har diskuterat mycket och analyserat vad jag gjort förut. Det har blivit ganska mycket ändring i träningen. Jag ska bli starkare, det blir färre dubbelpass och jag ska hitta farten i åkningen, som jag vet finns där, säger Jenny.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...