Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
bild_torsbylagret_20

Torsbylägret för skidskyttar och längdåkare

Stjerneskolan Torsby idrottsgymnasium arrangerar Torsbylägret 11-14:e oktober 2020 för skidskyttar och längdåkare födda 2005 och 2006.

I mitten av oktober har ungdomar möjlighet att spetsa höstträningen med skidåkning i Torsby skidtunnel, skytte och härliga barmarkpass i Valbergsterrängen. Två pass skidåkning, skidgång, långpass och styrketräning är några av passen på programmet.

I och med att Torsby sommarskidskola blev inställd denna sommar, på grund av coronapandemin, har vi utökat det vi tidigare kallat ”Sökandedagar” och vänder oss till längdåkare och skidskyttar födda både 2005 och 2006.

Information om idrottsgymnasiet
Under fyra dagar får deltagarna lära känna Torsby idrottsgymnasium: skola, specialidrottslärare, elever och träningsmiljö. Den som är intresserade av att söka idrottsgymnasium RIG (riksidrottsgymnasium) och NIU (nationell idrottsutbildning) kommer att få information om hur det går till.

_ Vi kommer berätta om hur det är att kombinera studier med elitidrott på vårt idrottsgymnasium och tillsammans kollar vi in skolans lokaler och omgivning, säger Linda Bengtsson, en av specialidrottslärarna på Torsby idrottsgymnasium längd.

Boende på Valbergsängen
Boendet är vandrarhemmet Valbergsängen som ligger nära både Stjerneskolan och Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Läs mer på www.stjerneskolan.se/torsbylagret

Har du frågor eller vill anmäla dig? Du är varmt välkommen att höra av dig. E-posta Stjerneskolan.langd@edu.torsby.se.  Eller ring specialidrottslärare Linda Bengtsson, telefon 070-235 02 20

Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och utvecklingen av corona. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...