Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 09.00 och 21.00 vet vi vilket team som kommit längst. Tävlingen sänds live på norska NRK. En svensk åkare är på plats, Linn Sömskar åker för Team Nordic Athlete.

Efter två timmar av tävlingen hade tre lag skapat ett tre minuters försprång. Det var Team Var God, Team Kaffebryggeriet och Team Coop/Kaffebryggeriet.

Team Var God består av tre spännande åkare Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tord Asle Gjerdalen och Eirik Brandsdal. Får vi se dem som ett Pro Team i Visma Ski Classics i vinter?

En svensk åkare finns på plats. Det är Linn Sömskar som åker i nya långloppslaget Team Nordic Athlete tillsammans med norrmannen Morten Eide Pedersen och finländaren Viktor Mäenpää.

I Blink Team Classic väljer lagen själv hur man fördelar åkarna. Varje åkare måste dock åka minst sex varv (varje varv är drygt 13 kilometer).

Tävlingen sänds live på norska NRK här:
https://www.nrk.no/sport/blinkfestivalen-1.11857822

Resultat publiceras här:
https://www.blinkfestivalen.no/lister/resultater-2020

Laguppställningar

1. Team Koteng

Astrid Øyre Slind
Stian Hoelgaard
Torleif Syrstad

2. Team Ragde Eiendom
Anikken Gjerde Alnaes
Andreas Nygaard
Joar Thele

3. Team Kaffebryggeriet
Oda Nerdrum
Magnus Vesterheim
Vetle Thyli

4. Team Coop/Kaffebryggeriet
Marthe Kristoffersen
Petter Soleng Skinstad
Øystein Pettersen

5. Team Ramudden
Barbo Saeta
Anders Mølmen Høst
Hermann Paus
 
6. Team Var God
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Tord Asle Gjerdalen
Eirik Brandsdal

7. Team Nordic Athlete
Linn Sömskar
Morten Eide Pedersen
Viktor Mäenpää

 

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...