Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna på plats.

I slutet av augusti kommer längdlandslaget samlas nere i Trollhättan för läger. I samband med lägret så åker landslagsåkarna två tävlingslopp på rullskidor:  Först ett lopp med intervallstart i klassisk stil torsdagen den 27 augusti där damerna åker 10 km och herrarna 15 km. Sedan en backsprint över 1,2 km fredagen den 28 augusti. Loppen, med Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Calle Halfvarsson. Viktor Thorn och de andra landslagsåkarna kommer att sändas i SVT1.

– Vi är glada att kunna visa flera av de största svenska längdstjärnorna i ett genrep inför säsongen, säger SVT Sports projektchef Max Bursell till SVT sport.

Alliansloppet Action Week blir som mycket annat inte som vanligt i år. I vanliga fall blandas elit och motionärer, men i år blir tävlingarna i augusti enbart för den svenska skideliten. Motionärer får vänta till oktober, då man hoppas kunna genomföra Alliansloppet, som är seedningsgrundande för Vasaloppet.

Träningslägret och tävlingarna kommer att organiseras i enlighet med gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten för att garantera säkerheten både för åkare, ledare och funktionärer, samt för att inte riskera en ökad smittspridning. Därför kommer tävlingarna att köras utan publik men som sagt livesändas i SVT 1. Antalet tävlande och ledare kommer också att begränsas till maximalt 50 personer.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...