Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Samuel Gustavsson, Västerås och Ella Nordanbro, Falun, öser på för fullt på Hälla gokartbana. FOTO: Västerås skidklubb.
Samuel Gustavsson, Västerås och Ella Nordanbro, Falun, öser på för fullt på Hälla gokartbana. FOTO: Västerås skidklubb.

Full fart på gokartbanan i Västerås

I söndags var det en annan fyrhjulig sport än normalt som kördes på Hälla gokartbana.Västerås skidklubb ordnade för första gången en rullskidtävling för barn och ungdomar med deltagare från Västmanland, Dalarna och Stockholm.

Tävlingen fick även extra stjärnglans med en ”inlånad” expertkommentator från radiosporten då Torgny Mogren var en av två kommentatorer samt prisutdelare.

Torgny Mogren tillsammans med Alfred Lestander. FOTO: Västerås skidklubb.Torgny Mogren tillsammans med Alfred Lestander. FOTO: Västerås skidklubb.

Då Västerås inte har en rullskidbana tycker Västerås skidklubb att det var roligt att få kunna nyttja Gokartbanan för tävling även när det är tävlings- och träningssäsong för gokartbanans föreningar. Ett lyckat arrangemang som vi hoppas kunna upprepa nästa år, säger Karins Spets från Västerås skidklubb.

Maja Lundberg, Falun och Astrid Schaeffer, Västerås, redo för start. FOTO: Västerås skidklubb.Maja Lundberg, Falun och Astrid Schaeffer, Västerås, redo för start. FOTO: Västerås skidklubb.

Fler bilder finns här.

Resultatlista finns här.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...