Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

I vinter kommer We & Sports Club att utveckla ett teamkonceptet inom längdåkning. FOTO: We & Sports.

I vinter kommer We & Sports Club att utveckla ett teamkonceptet inom längdåkning. FOTO: We & Sports.

We & Sports startar ny förening och utvecklar teamkoncept

We & Sports i Östersund startar en ny förening med tre olika verksamhetsområden: campverksamhet, olika idrottsteams med fokus på övergången från junior- till seniorsatsning samt projekt med fokus på att främja mental hälsa hos ungdomar.
Under säsongen 2020-2021 kommer We & Sports Club att utveckla teamkonceptet tillsammans med de tre första åkarna inom längdskidor.

We & Sports Club är en unik idrottsförening. Klubben finns till för alla idrottare oavsett vilken idrott som utövas, med fokus på att stärka medlemmarnas mentala hälsa. Genom främjande och förebyggande metoder ger klubben medlemmar tillgång till verktyg att hantera olika utmaningar.

Föreningen har tre olika verksamhetsområden, campverksamhet för ungdomar och vuxna, olika idrottsteams med fokus på övergången från junior- till seniorsatsning samt nya projekt som fokuserar på att främja mental hälsa hos ungdomar.

We & Sports Clubs camper syftar till att träna både fysiskt och mentalt och är till för ungdomar från 12-16 år samt vuxna. Camperna genomförs i Östersund i samarbete med Östersunds kommun. Camperna blandar sociala aktiviteter med fysisk träning och utbildning i mental hälsa.

– Vi fokuserar på utveckling genom god mental hälsa. Det mentala är minst lika viktigt som det fysiska, säger ordförande i klubben, Kristina Söderlund.

– Barn och ungdomar som rör på sig genom aktivitet och rörelse utvecklar sin kroppsuppfattning, motorik och koncentrationsförmåga – så satsningar som dess behövs verkligen. Detta läger belyser också hela människans välbefinnande, och det är otroligt viktigt att även prata om psykisk hälsa i samhället och inom idrotten, säger Göran Matzén, projektledare och handläggare på Kultur- och Fritidsförvaltningen.

We & Sports Teams är till för dem som ska ta steget från junior till senior och fyllt 18 år som inte är med i något utvecklinglag eller landslag och som vill nå så långt som möjligt inom sin idrott. Satsningen syftar till att skapa och säkra en sund och gedigen bas för idrottarna att stå på vid karriärbyten senare i livet. Under säsongen 2020-2021 kommer We & Sports Club att utveckla teamkonceptet tillsammans med de tre första åkarna inom längdskidor.

– Vårt mål är att tillsammans skapa ett koncept som ger idrottare stöd i sin satsning nu och för framtiden, säger Ante Andersson initiativtagare till klubben och till We & Sports.

– Jag ser fram emot att få träna och tävla så mycket som möjligt och få känna glädjen med att utvecklas så långt som möjligt, säger Paige Lembke som är en av de tre åkare som valt att tävla för klubben.

Det tredje verksamhetsområdet handlar om att skapa fler förutsättningar för nya projekt som syftar till ungdomars förbättrade mentala hälsa.

– Det här området kan bli hur stort som helst säger Ante Andersson, behovet av nya insatser är enormt och vi vet att Sveriges ungdomar behöver hjälp och stöd.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...