Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

IFK Skövdes Axel Bergsten passerade Elias Andersson, Landsbro IF, precis före mållinjen på Nybrorullen i söndags. FOTO: Nybro skidklubb.
IFK Skövdes Axel Bergsten passerade Elias Andersson, Landsbro IF, precis före mållinjen på Nybrorullen i söndags. FOTO: Nybro skidklubb.

Succé för Coronaanpassad upplaga av Nybrorullen

I söndags kunde äntligen ett seedningslopp på rullskidor genomföras i södra Sverige. Nybro skidklubb skrapade ihop ett 70-tal funktionärer och genomförde en Coronaanpassad upplaga av Nybrorullen.
– Jag är helt överväldigad. Att vi lyckades få ihop så många funktionärer är helt galet, säger Lasse Ericsson från Nybro skidklubb.
Vinnare i seniorklasserna blev Axel Bergsten, IFK Skövde och Erika Karlsson från arrangörsklubben.

– Efter en dålig vinter och ett Corona som tog över världen så har det varit skralt med tävlingar. Men vi ville annat än att ställa in så vi beslutade att köra en Coronaanpassad tävling, berättar Lasse Ericsson.

Tävlingen pågick mellan 10.00 och 18.00 i söndags och det bjöds på en underbart fin dag med cirka 20grader. Tävlingen kunde genomföras tack vare cirka 70 funktionärer.

– Jag är helt överväldigad. Att vi lyckas få ihop så många funktionärer är helt galet. Allt för att alla rullskidåkare ska kunna få seeda sig till Vasaloppet men också äntligen få tävla. Vi kände ett ansvar att vi verkligen skulle genomföra arrangemanget för åkarnas skull, säger Ericsson.

Tävlingen hade samlat ett starkt startfält på herrsidan. Fem åkare körde hårt tillsammans: Axel Bergsten, IFK Skövde, Elias Andersson, Landsbro IF, Robert Brundin, Karlslund, Simon Magnusson, OK Stigen och Wiktor Magnusson Broder, Nybro Ski. Det 42 kilometer långa loppet avgjordes i en stentuff spurt där Bergsten tog segern med ett par decimeters marginal till Elias Andersson. Elias hade greppet strax före mållinjen med stumnade de sista meterna.

I damklassen slog Erika Karlsson Nybro skidklubb till med ett bra lopp och kammade enkelt hem segern.

Erika Karlsson var ohotad i damklassen. FOTO: Nybro skidklubb.Erika Karlsson var ohotad i damklassen. FOTO: Nybro skidklubb.

– Vi vill som funktionärer tacka alla åkarna för att de visade så bra respekt med tanke på Covid-19. De var verkligen tomt med folk och man höll avstånd. Och efter tävlandet åkte åkarna hem var för sig. Ett stort tack till deltagarna för hjälpen med att göra en grymt bra och Coronasäker tävling, avslutar Lasse Ericsson.

Resultat finns här.

Det var glest med folk vid målet precis som planerat. FOTO: Nybro skidklubb.Det var glest med folk vid målet precis som planerat. FOTO: Nybro skidklubb.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.