Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

IFK Skövdes Axel Bergsten passerade Elias Andersson, Landsbro IF, precis före mållinjen på Nybrorullen i söndags. FOTO: Nybro skidklubb.

IFK Skövdes Axel Bergsten passerade Elias Andersson, Landsbro IF, precis före mållinjen på Nybrorullen i söndags. FOTO: Nybro skidklubb.

Succé för Coronaanpassad upplaga av Nybrorullen

I söndags kunde äntligen ett seedningslopp på rullskidor genomföras i södra Sverige. Nybro skidklubb skrapade ihop ett 70-tal funktionärer och genomförde en Coronaanpassad upplaga av Nybrorullen.
– Jag är helt överväldigad. Att vi lyckades få ihop så många funktionärer är helt galet, säger Lasse Ericsson från Nybro skidklubb.
Vinnare i seniorklasserna blev Axel Bergsten, IFK Skövde och Erika Karlsson från arrangörsklubben.

– Efter en dålig vinter och ett Corona som tog över världen så har det varit skralt med tävlingar. Men vi ville annat än att ställa in så vi beslutade att köra en Coronaanpassad tävling, berättar Lasse Ericsson.

Tävlingen pågick mellan 10.00 och 18.00 i söndags och det bjöds på en underbart fin dag med cirka 20grader. Tävlingen kunde genomföras tack vare cirka 70 funktionärer.

– Jag är helt överväldigad. Att vi lyckas få ihop så många funktionärer är helt galet. Allt för att alla rullskidåkare ska kunna få seeda sig till Vasaloppet men också äntligen få tävla. Vi kände ett ansvar att vi verkligen skulle genomföra arrangemanget för åkarnas skull, säger Ericsson.

Tävlingen hade samlat ett starkt startfält på herrsidan. Fem åkare körde hårt tillsammans: Axel Bergsten, IFK Skövde, Elias Andersson, Landsbro IF, Robert Brundin, Karlslund, Simon Magnusson, OK Stigen och Wiktor Magnusson Broder, Nybro Ski. Det 42 kilometer långa loppet avgjordes i en stentuff spurt där Bergsten tog segern med ett par decimeters marginal till Elias Andersson. Elias hade greppet strax före mållinjen med stumnade de sista meterna.

I damklassen slog Erika Karlsson Nybro skidklubb till med ett bra lopp och kammade enkelt hem segern.

Erika Karlsson var ohotad i damklassen. FOTO: Nybro skidklubb.Erika Karlsson var ohotad i damklassen. FOTO: Nybro skidklubb.

– Vi vill som funktionärer tacka alla åkarna för att de visade så bra respekt med tanke på Covid-19. De var verkligen tomt med folk och man höll avstånd. Och efter tävlandet åkte åkarna hem var för sig. Ett stort tack till deltagarna för hjälpen med att göra en grymt bra och Coronasäker tävling, avslutar Lasse Ericsson.

Resultat finns här.

Det var glest med folk vid målet precis som planerat. FOTO: Nybro skidklubb.Det var glest med folk vid målet precis som planerat. FOTO: Nybro skidklubb.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...