Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

teamramudden_20_21

Team Ramudden tror på segrar – men viktigast är att ha kul

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen inför säsong IX. Nu har turen kommit till svenska Team Ramudden.
Teamet kan se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong X. Lina Korsgren vann Vasaloppet och sprinttävlingen. Max Novak och Ida Dahl vann båda ungdomstävlingen.
Men segrar är inte det viktigaste för teamet
– Vi vet att vi kan vinna lopp och totalsegrar men det viktigaste för oss är att vi har kul under träning och tävling, säger teamchefen Gustaf Korsgren.

Alla framgångar till trots förra vintern säger teamchefen Gustaf Korsgren detta inför säsong XI:
– Det viktigaste för oss är att vi har kul under träning och racing. Kanske vår filosofi skiljer sig från andra men jag tycker att det är viktigt att tänka så här. Du måste vara ödmjuk om vad som kan hända under en säsong. Även om vi inte lyckas i alla tävlingar ska vi ha kul och må bra. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans, säger Gustaf.

Samtidigt säger han så här:
– Vi vet att vi kan vinna lopp och ta hem de olika västarna också under säsong XI. Vi vet att vi kan vinna Vasaloppet både på dam- och herrsidan. Vi vet att vi kan vara det bästa svenska laget och slå Lager 157 Ski Team.

Gustaf är nöjd med försäsongen. Team Ramudden avslutade precis sitt första träningsläger och han kunde se många bra saker.

– Alla ser riktigt starka ut. Jag är imponerad av vår unga norrman Herman Paus. Som jag sagt tidigare tror jag att han är den mest lovande långdistansskidåkaren från Norge.

Team Ramudden hade planer på att åka till Mallorca för träning senare på hösten. Nu blir det istället ett läger i Båstad 9 och 18 oktober.

– Mattias Reck, som är tränare för Lina, Max och Ida, kommer att planera träningen i detalj, precis som han gjorde på det senaste träningslägret, avslutar Gustaf.

Här på vismaskiclassics.com kan du se presentationen av Team Ramudden och de andra Pro Teamen.

Senaste nyheterna

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team är starkare än i fjol

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI av Pro touren. Idag är det dags för det mest meriterade svenska laget, Lager 157 Ski Team. I fjol var laget tvåa i lagtävlingen bakom...