Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics.
– Vi är väldigt glada för att ingå ett samarbete med Birken skifestival, detta är något vi önskat oss under en längre tid.  Vår målsättning med detta avtal är att inspirera fler till att åka längdskidor, skapa mer synlighet och uppmärksamhet samt styrka relationer med våra distributionskanaler, säger Bård Bakke, Global Commercial Manager.

Birken har sökt en offensiv samarbetspartner som har värderingar, visioner, mål och planer som kan bidra till att Birken skifestival är den som erbjuder utmaningar och upplevelser för alla, skriver Birken i ett pressmeddelande.

– Vi har länge sett att Salomon är offensiva och fått en stark position på längdmarknaden. Salomon har solida planer för vidare växt i samarbete med Birken skifestival och vi ser fram emot att vara en del av den resan, säger Terje Lund Olsen, sponsor och marknadsansvarig hos Birken. 

– Tillsammans har vi som huvudmål att sänka barriären för att åka länd och bidra till att flest möjligt har lust till å delta på ett av festivalens många skidlopp, säger Bård Bakke.

Birkenbeinerrennet är en av fyra lopp inom Visma Ski Classics som i vinter utgör Grand Classics. Den som vinner alla fyra; Marcialonga, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, och Birkenbeinerrennet, tar en Grand Classics Grand Slam.

ingen åkare vunnit de fyra loppen under samma säsong tidigare. Sven-Åke Lundbäck 1981 och italienskan Christina Paluselli 2005 och 2006 har varit närmast med tre segrar under samma säsong. Det blir mycket prestigefyllt att bli först med att vinna alla fyra lopp och ta hem Grand Slam.

Senaste nyheterna

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team är starkare än i fjol

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI av Pro touren. Idag är det dags för det mest meriterade svenska laget, Lager 157 Ski Team. I fjol var laget tvåa i lagtävlingen bakom...