Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Världscuppremiären i finska Ruka, 27-29 november, kommer att ske utan publik. FOTO: Teemu Moisio/PTB-Creative.

Världscuppremiären i finska Ruka, 27-29 november, kommer att ske utan publik. FOTO: Teemu Moisio/PTB-Creative.

Världscuppremiären i Ruka genomförs utan publik

Starten på världscupen i längdåkning kommer att ske utan publik. Det kommer inte säljas biljetter till tävlingarna i Ruka, Finland 27-29 november. Beslutet fattades av den arrangerande klubben Kuusama Erä-Veikkos styrelse.
Beslutet är förstås taget för att arrangören vill minska risken för spridning av coronavirus.

– Vi vägde frågan väldigt noga i styrelsen och efter noggrant övervägande kom vi fram till den här lösningen, som vi tycker är den mest förnuftiga för både allmänheten och de tävlande. Beslutet är i linje med de diskussioner vi har haft med ministern för vetenskap och kultur Annika Saarikko och de kommentarer vi fått från henne, säger Matti Heikkilä, styrelseordförande i Kuusamo Erä-Veikko.

– Det faktum att vi kommer att kunna organisera evenemanget i år trots den exceptionella situationen är viktigt för Ruka Nordics i framtiden. Med andra ord, genom att organisera evenemanget nu utan publik, kommer vi förhoppningsvis att kunna bjuda på fina stunder de kommande åren för skidfansen i Ruka, fortsätter Heikkilä.

Förberedelserna för tävlingarna fortsätter så här långt enligt plan. Ett slutligt besked om tävlingarnas genomförande ska komma från internationella skidförbundet, FIS, under vecka 40.

Senaste nyheterna

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team är starkare än i fjol

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI av Pro touren. Idag är det dags för det mest meriterade svenska laget, Lager 157 Ski Team. I fjol var laget tvåa i lagtävlingen bakom...