Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bob Impola, här i mål som tvåa på Vasaloppet 2018, har skrivit på för tjeckiska Ed System Bauer Team. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Bob Impola, här i mål som tvåa på Vasaloppet 2018, har skrivit på för tjeckiska Ed System Bauer Team. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Bob Impola klar för Lukas Bauers team

Bob Impola, Vasaloppstvåa 2018, har stått utan Pro team i Visma Ski Classics sedan Team Serneke lades ner i våras. Nu har dock 28-årige Bob klart med ett nytt lag. Han blir en del av tjeckiska legenden Lukáš Bauers Ed System Bauer Team.
– Det känns mycket inspirerande och bra, säger Bob till Längd.se.

När vi pratade med Bob i andra halvan av augusti så stod han utan Pro team i Visma Ski Classics. Då var planen att åka långlopp i Sverige för sin klubb SK Bore. Nu är de dock andra tongångar. Bob har skrivit på för tjeckiska Ed System Bauer Team som drivs av
OS- och VM-medaljören Lukáš Bauer.

Bob tog själv kontakt med Bauer då han noterat att teamet sökte åkare.

– Vi fick bra kontakt direkt och har haft en dialog i några veckor. I dagarna blev allt klart, berättar Bob.

Impola kommer att åka hela Visma Ski Classics förutom deltävlingen La Diagonela. Vasaloppet är förstås ett stort och viktigt mål men Bob siktar på att få till en jämn och bra säsong.

När får du träffa dina nya teamkompisar?
– Planen är att vi ska träffas i Livigno en veckan innan säsongen startar där.

Den sista tiden har varit händelserik för Bob. För nio veckor sedan blev han pappa till lilla Hedda och nu har han alltså klart med ett nytt Pro Team.

– De första två veckorna efter vi fått barn så tänkte jag: ”Hur ska det här gå?” Men nu känns allt bra och få barn ger så mycket energi och inspiration. Jag trivs verkligen bra nu, berättar Bob.

I och med att Bob kliver in ett nytt team blir det också nytt på materialsidan för honom.

– Jag kommer att åka med skidor från Kästle och stavar från Leki. Blir spännande och intressant. Jag är i tunneln i Torsby på läger med klubben nu och ska börja testa den första omgången skidor jag fått, avslutar Bob.

Senaste nyheterna

Anton Karlsson fortsätter inom Visma Ski Classics. Nu som Sports Manager i företaget Wsportsmedia, som driver Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Anton Karlsson fortsatt en del av Visma Ski Classics

Nyligen kom beskedet att Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, avslutar sin karriär. Vasaloppstvåan försvinner dock inte från Visma Ski Classics. Karlsson blir anställd som Sports Manager av Wsportsmed...
recap_XI_cover

Podcast – Recap Visma Ski Classics säsong XI

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så sammanfattar Teemu Virtanen säsong XI tillsammans med Visma Ski Classics VD David Nilsson och Vasaloppstvåan Anton Karlsson som nylige...
Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...