Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nästa höst kommer vi få en sen fem timmars SVT-dokumentär om längdlandslaget. Stina Nilsson, längst till vänster blir ju inte med men Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer vi få se på riktigt nära håll. FOTO: Johan Trygg/Lä

Nästa höst kommer vi få en sen fem timmars SVT-dokumentär om längdlandslaget. Stina Nilsson, längst till vänster blir ju inte med men Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer vi få se på riktigt nära håll. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

SVT spelar in fem timmars dokumentär med längdlandslaget

Ett filmteam kommer att skugga längdlandslaget den stundande VM-vintern. Det ska utmynna i en fem timmar lång dokumentärserie om längdlandslaget om längdlandslaget i SVT.
– Det här blir historien om vad som egentligen hände, säger programchefen Christina Hill till SportExpressen.

SportExpressen skriver på fredagen att arbetet med dokumentären om det svenska längdlandslaget redan inletts.

– Det stämmer. Vi börjar egentligen filma nu och planen är att vi ska följa skidlandslaget fram mot VM i Oberstdorf, säger Hill till SportExpressen.

Längdlandslaget släpper in filmteamet från SVT bakom kulisserna.

– Tanken är väl att få dem att komma så nära som möjligt, säger Lukas Johansson som är pressansvarig för landslaget.

– De har redan varit med ett tag och lärt känna gänget, så är väl det ett steg för att ta sig ännu närmre. Samtidigt kommer jag också förse dem med lite film i de situationer där åkarna kanske inte är bekväma med att journalister är med, men tycker det är okej att jag filmar och bistår SVT med lite material, berättar Lukas Johansson vidare för SportExpressen.

I nuläget är planen att dokumentären ska sändas tidigt hösten 2021.

Senaste nyheterna

Större delen av Lager 157 Ski Team inför stundande säsong: Britta Johansson Norgren, Andreas Holmberg, Emil Persson, Anton Karlsson, Marcus Johansson, Elin Mohlin och teamchefen Anton Järnberg. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Lager 157 Ski Team är starkare än i fjol

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för säsong XI av Pro touren. Idag är det dags för det mest meriterade svenska laget, Lager 157 Ski Team. I fjol var laget tvåa i lagtävlingen bakom...