Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Race.se byter namn till RaceID från och med i morgon. Fr.v. Johan Jakobsson, VD, Nicklas Tingström, CTO och Erik Sjöbeck, CMO.

Race.se byter namn till RaceID från och med i morgon. Fr.v. Johan Jakobsson, VD, Nicklas Tingström, CTO och Erik Sjöbeck, CMO.

Motionsloppsplattformen Race.se satsar globalt och byter namn

Race.se har haft en kraftig tillväxt sedan starten och under det senaste året expanderat till över 30 länder runt om i världen. Den kraftiga tillväxten och internationaliseringen har varit en ett resultat av en medveten strategi där företaget fokuserat på att expandera vertikalt inom olika sporter.
– Vår kraftiga expansion är resultatet av ett starkt erbjudande och ett fantastiskt arbete av våra otroligt dedikerade medarbetare. Vi är ett team som verkligen jobbar mot ett gemensamt mål där alla vet att man själv gör skillnad varje dag, säger Johan Jakobsson, VD på RaceID.

Race.se har snabbt blivit Sveriges ledande plattform för motionslopp och har även blivit världsledande inom sporter, så som swimrun och extremtriathlon. Nu väljer bolaget att byta namn och tydliggöra sitt fokus på loppdeltagaren genom att byta namn från Race.se till RaceID. Bytet av namn är något som omfamnar företagets synsätt att alltid se deltagarens behov först.

– Vi skapade vår plattform utifrån oss själva där vi alla är loppdeltagare. Under de senaste åren har vi fokuserat på att skapa en riktigt bra plattform för arrangörer där de kan administrera sina event från A till Ö. Nu känner vi att tidpunkten är rätt att ta nästa steg mot att göra världens bästa tjänst även för loppdeltagare, säger Erik Sjöbeck, CMO på RaceID.

– Vi har också vuxit riktigt fort inom skidvärlden där vi i Sverige nu öppnat anmälan för Craft Ski Marathon och Orsa Grönklitt Ski Marathon. Vi har även fler lopp på ingång och har lanserat en helt ny längdpodd med Daniel Tynell och vår VD Johan, berättar Sjöbeck.

RaceID har som strategi att bli världens ledande community för loppdeltagare och namnet ska tydliggöra denna ambition. Med ett RaceID ska deltagaren få ett pass till världens alla motionslopp och kunna inspireras till nya utmaningar tillsammans med vänner. Strategin att fokusera mer på loppdeltagaren har som mål att även gynna motionsloppen som idag använder tjänsten för anmälan och administration.

Förutom att tjänsten ska bli än mer intuitiv för slutanvändaren är målsättningen att inom det kommande året lansera banbrytande tjänster riktat mot loppdeltagaren. Race.se byter namn och domän till RaceID imorgon, onsdag 28 oktober.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...