Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

fiskod_illu

Rovaniemi tar över Piteås arrangemang av Skandinaviska cupen

Starten på Skandinaviska cupen skulle ha arrangerats i Piteå men nyligen meddelades att tävlingarna i Piteå endast kommer innefatta Volkswagen Cup. Nu är det däremot klart att det blir Skandinavisk cup den 12-13 december. Ny arrangör är Rovaniemi i norra Finland.

Ursprungligen skulle Skandinaviska cupens öppningshelg innehållit tre tävlingsdagar men nu förkortas programmet till två dagar. Lördag 12 december blir det sprint i fri stil och söndag 13 december väntar 10/15 kilometer i fri stil

– Vi är glada att vi kan arrangera dessa tävlingar i Finland. Beslutet fattades på ett snabbt möte och vi kommer att informera mer om tävlingshelgen lite hela senare, säger Hannu Koivusalo, Finlands skidförbunds tävlingschef, i ett pressmeddelande.

Rovaniemi Scandinavia Cup är ett viktigt tillskott till den inhemska tävlingskalendern.

– Vi är glada att Ounasvaara Ski Club tillsammans med Santasport kunde ta arrangemanget med så kort varsel, säger Ismo Hämäläinen, VD finska skidförbundet.

Den nuvarande situationen med coronapandemin ger upphov till särskilda arrangemang för tävlingsevenemang.

– Vår målsättning är att organisera hälsosäkra tävlingar med hänsyn till den aktuella situationen. Santasport har redan skapat en så kallad lagbubbla för aktiva och ledare som kommer till världscupen i Ruka. Med systemet skyddar vi också lokalbefolkningen och säkerställer testning av de som anländer till Finland, säger Eero Hietanen.

Tävlingshelgen i Scandinavia Cup kommer att genomföras enligt samma principer som världscupen i Ruka. Ounasvaara Ski Club och Santasport kommer att informera mer om evenemanget de kommande dagarna.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...