Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oskar Svensson korsar mållinjen närmast före Calle Halfvarsson och Marcus Grate. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Oskar Svensson korsar mållinjen närmast före Calle Halfvarsson och Marcus Grate. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Oskar Svensson starkast i sprintfinalen

Oskar Svensson vann sprintfinalen i Bruksvallarna efter en tuff kamp mot Calle Halfvarsson och Marcus Grate. Därmed blev det Falun Borlänge-seger i både dam och herrklassen.
– Jag var besviken efter loppet i går. Riktigt skönt att få till en bra tävling idag, säger Oskar.

Oskar kom till säsongsstarten efter att ha varit lite hängig några dagar.

– Jag kanske behövde loppet i går för att komma igång, säger Oskar och fortsätter;

– Det var hårt tempo från start i finalen. Jag ville ha täten in i backarna med det var flera som ville samma sak. Härlig känsla att jag kunde hålla hela vägen idag.

I mål var han knappa sekunden före Calle Halfvarsson och strax under två före trean Marcus Grate. Det var den här trion det handlade om i finalen.

Skidvalet var en faktor idag och Oskar hade precis som damsegraren Maja Dahlqvist klister under skidorna när prologen kördes.

Glad och nöjd Oskar Svensson efter sprintsegern. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.Glad och nöjd Oskar Svensson efter sprintsegern. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

– Sedan gick vi över på rugg. Det var ju nära att jag åkte ut i prologen. Vi låg helt fel där men sedan blev det perfekt till heaten. Det var lite flyt för man har inte med sig så många skidpar med sig. Jag hade tre par hit och ett par var rugg av lite slump. Tur att jag hittade på ett par som funkade, berättar Oskar.

Oskar står över söndagens skejtlopp och börjar ladda för världscuppremiären i Ruka.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Frida Karlsson slog Therese Johaug på sista världscuploppet förra vintern. Gör hon det i det första den här vintern? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor Ruka lördag 10/15 km klassisk stil

I morgon lördag fortsätter minitouren i Ruka med tävlingar i klassisk stil med individuell start. Första start för damernas 10 km är 09.40 och för herrarnas 15 km 12.45. I damklassen startar Frida Ka...
Johan Häggström blev tionde man på sprint i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Norsk herrtrippel – Häggström nära finalplats

På samma sätt som de svenska åkarna dominerade på damsidan, gjorde Norge på herrsidan. Överraskande var dock att Erik Valnes besegrade Johannes Hösflot Kläbo och tog sin första världscupseger. Joh...
Maja Dahlqvist, Linn Svahn och Jonna Sundling jublar efter den svenska uppvisningen i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Svahn, Dahlqvist och Sundling dominerade stort

De svenska sprintdamerna gjorde ingen besviken vid världscupsprinten i Ruka, Finland på fredagen. Linn Svahn vann finalen i suverän stil före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling långt före norskorna Lo...