Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson in som tvåa i Ruka bakom Therese Johaug. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Frida Karlsson in som tvåa i Ruka bakom Therese Johaug. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Johaug klar vinnare före Frida och Ebba i Ruka

Therese Johaug vann 10 kilometer klassiskt i Ruka 21,8 sekunder före Frida Karlsson. Trea blev Ebba Andersson drygt fyra sekunder bakom Frida.
– Det var tufft i dag. Jag hade glömt bort hur jobbigt det är men jag är väldigt glad över att vinna i dag, sa Johaug i segerintervjun.

En mycket stark svenskdag med sex åkare topp 15.

Frida Karlsson öppnade stenhårt och var före Johaug i början men orkade inte hela vägen. Ebba Andersson i sin tur var fyra halvvägs men avslutade mycket starkt och passerade ryskan Sorina på slutet och ta tredjeplatsen med en tiondels marginal.

– Kroppen kändes bra, jag är offensiv och vågade gå för det sen håller inte de sista två kilometerna, sa Frida Karlsson till SVT Sport.

– Alla vill stå högst upp, det är inget att hymla om, det är ingen som nöjer sig med en andraplats, fortsatte Frida.

Fyra svenska tjejer till topp 15 imponerar: Maja Dahlqvist tia, Linn Svahn, elva, Anna Dyvik 13:e och Emma Ribom 15:e.

Officielt resultat här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...