Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
William Poromaa åkte starkt på slutet av loppet i Ruka och blev 15:e man. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

William Poromaa åkte starkt på slutet av loppet i Ruka och blev 15:e man. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Seger för Kläbo – Poromaa 15:e man

Johannes Hösflot Kläbo tog en säker seger 15,2 sekunder före Alexey Chervotkin, Ryssland, på 15 kilometer klassiskt i Ruka, Finland.
William Poromaa, inte 20 år fyllda än, avslutade starkt och blev 15:e man.
– Andra och tredje varvet är klart godkänt men första varvet får man slipa på, kommenterade Poromaa för SVT Sport.

Johannes Hösflot Kläbo dominerade loppet från första passeringen och var förstås nöjd att vara tillbaka som etta efter andraplatsen på sprinten i går.

– Jag är glad att kunna vinna på 15 kilometer. Det var tufft där ute men jag hade bestämt mig för att inleda fort. Jag kände mig stark i dag. Det var lätt att ställa om mentalt i dag och jag var förberedd, sa Kläbo i segerintervjun.

William Poromaa var det svenska hoppet innan start och den unge Åsarnaåkaren. På första varvet stördes han av att staven inte satt perfekt i handremmen.

– Jag var ofokuserad och när staven strulade så jag åkte bara och tänkte på det. Sen kom jag igång och kunde öka farten, berättade Poromaa för SVT Sport.

– Andra och tredje varvet är klart godkänt men första varvet får man slipa på. Formen känns bra ändå.  Jag tycker jag kan gå på och åka lätt, pinna på. Nej jag får ta revansch i morgon, fortsatte Poromaa.

Johan Häggström blev 28:a, Axel Ekström 31:a, precis utanför världscuppoäng. Oskar Svensson slutade 54:a och Marcus Grate på 60:e plats.

Officiellt resultat.

Totalställning minitouren.

Senaste nyheterna