Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johanna Skottheim tog tredjeplatsen vid på världscuppremiären i skidskytte i finska Kontiolahti efter fullt skytte. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Johanna Skottheim tog tredjeplatsen vid på världscuppremiären i skidskytte i finska Kontiolahti efter fullt skytte. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Skottheim sköt fullt – tog första pallplatsen

Johanna Skottheim tog karriärens första pallplats när hon slutade trea vid på världscuppremiären i skidskytte i finska Kontiolahti.
Tävlingen var också en stor svensk succé med fem åkare bland de tio bästa.
– Jag satte upp ett drömmål för säsongen att jag någon gång kanske få stiga upp på pallen. Men att det skulle ske första dagen, det är mäktigt, kommenterade Skottheim för finska Yle.

Bakom Skottheim radade svenskorna upp sig: Elvira Öberg fyra, Linn Persson femma, Hanna Öberg sjua och Mona Brorsson på elfte plats.

De svenskan tjejerna imponerade stort på skjutvallen. Johanna Skottheim och Linn Persson sköt fullt. Elvira Öberg och Mona Brorsson hade en bom och Hanna Öberg två.

Resultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...