Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Tatiana Sorina tvåa, Therese Johaug etta och Ebba Andersson trea på jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Johaug klar vinnare – Ebba Andersson trea

En krasch i slutet på jaktstartsloppet förstörde för Linn Svahn och Maja Dahlqvist i slutet på jaktstartsloppet i Ruka. Ebba Andersson och Frida Karlsson stod på benen men rådde inte på ryskan Sorina på upploppet och slutade trea och fyra.
– Ingen var sugen att gå först utför. Det slutade med att ryskan gjorde det. Jag la mig som nummer två. En av svenskorna puttar på mig och jag måste kliva ur spår för att inte åka på ryskan och sedan hör jag bara skrik bakom mig och inser att någon eller några hade kraschat, berättade Ebba Andersson för SVT Sport.
Therese Johaug defilerade till klar seger med 47 sekunders marginal.

Johaug kunde ingen rå på idag och det blev efterhand mer avvaktande åkning i klungan bakom. Det öppnade för sprintåkarna Svahn och Dahlqvist men en vurpa på slutet förstörde för dem.

Ebba Andersson stod dock på benen och fick kliva upp på pallen som trea.

– Jag insåg tidigt att det kommer bli svårt att skapa avstånd till den klunga vi var. Då försökte jag spara krafter och inte förivra mig. När jag kom ikapp dem framför försökte jag bibehålla lugnet och köra så taktiskt som jag kunde, sa Ebba till SVT Sport.

– Just i dag kände man att det kommer vara svårt att skapa avstånd. I stället handlade det om att behålla lugnet och försöka hantera situationen vilket jag gjorde bra och det slutar med att jag belönas med att kliva upp på pallen, fortsatte Ebba.

Fyran Frida Karlsson var mycket besviken när hon intervjuades av SVT efter loppet:

– Det är en så himla tråkig bana så jag håller på att dö, sa Frida och fortsatte;

– Man kan inte göra någonting för att det tas ju ikapp utför direkt, även om man är först uppför så spelar det ingen roll.

Linn Svahn blev sjua och Maja Dahlqvist blev åtta efter kraschen. Dessutom Emma Ribom och Jonna Sundling som elva och tolva och Anna Dyvik 18:e. Åter en mycket starka laginsats.

Linn Svahn och Maja Dahlqvist hade chans på pallen men dagen förstördes av en krasch på slutet av loppet. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.Linn Svahn och Maja Dahlqvist hade chans på pallen men dagen förstördes av en krasch på slutet av loppet. FOTO: Tomi Hänninen. Bildbyrån.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...