Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

William Poromaa blev 17:e man i jaktstarten i Ruka. FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Hösflot Kläbo ryckte till seger - Poromaa 17:e

Johannes Hösflot Kläbo släppte upp Aleksander Bolshunov och Emil Iversen halvvägs i jaktstartloppet i Ruka. Sedan avgjorde han till seger med ett ryck i sista backen.
William Poromaa blev bäste svensk när han avancerade en placering till 17:e.

Kläbo gjorde som han brukar i en jaktstart, släppte upp några konkurrenter. När det var dags för avgörande så sprang han ifrån Bolshunov och Iversen i sista backen och vann sju tiondelar före ryssen och tre sekunder före landsmannen.

William Poromaa öppnade stenhårt från sin 18:e position. Åsarnaåkaren fick sen en tuff period mitt i loppet men avslutade mycket starkt och åkte in på 17:e plats drygt en och en halv minut efter Kläbo. Johan Häggström tog också världscuppoäng som 26:a.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...