Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

I morgon fortsätter skidskyttevärldscupen med sprinttävlingar i Kontiolahti, Finland. Nu laddar de svenska skidskyttarna om. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Succéskidskyttarna laddar om för omgång två i Finland

Världscupen i skidskytte fortsätter med tävlingar i Kontiolahti ytterligare en omgång och samtliga åkare ur den svenska truppen stannar kvar för att tävla vidare.
– Jag är väldigt nöjd med den starten som vi fått. Våra åkare visar god form där åkningen på flera håll varit i nivå med de allra bästa. Nu jobbar vi på plats med förbereda oss inför sprint, jaktstarter och stafetter, med de utmaningar som tillkommer i de grenarna. Jag tycker att det ser väldigt positivt ut inför helgen, säger huvudtränare Johannes Lukas.

Sverige hade hela sju damer till start förra helgen eftersom Elisabeth ”Bettan” Högberg hade en egen startplats genom att hon vann totala IBU-Cupen förra säsongen. Bettan blir nu kvar som reserv på plats i Finland.

 – Vi har så många duktiga tjejer att det är angenäma utmaningar att ta ut laget. Bettan visade upp riktigt stark åkning både i sprint och distans, men när jag tittar på totalresultaten så har vi sex åkare som placerade sig topp-16 eller bättre i något lopp, säger Johannes Lukas.

– Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson stod för riktigt starka resultat, där Sebastian visade stabilitet med två topplaceringar men vi såg också Jesper Nelin åka riktigt fort i spåret, vilket lovar gott inför fortsättningen, fortsätter Lukas.

Program Kontiolahti omgång 2:
Torsdag 3 dec:
Herrar 10 km spring
Damer 7,5 km sprint

Lördag 5 dec:
Herrar 12,5 km jaktstart
Damer stafett 4x6 km

Söndag 6 dec:
Herrar stafett 4x7,5 km
Damer 10 km jaktstart

Laguttagning Kontiolahti skidskyttevärldscupen omgång 2:
Hanna Öberg
Johanna Skottheim
Elvira Öberg
Mona Brorsson
Linn Persson
Anna Magnusson
Elisabeth Högberg (reserv)

Jesper Nelin
Peppe Femling
Malte Stefansson
Sebastian Samuelsson
Martin Ponsiluoma

Senaste nyheterna