Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
logo_scand_cup

Ingen Skandinavisk Cup i Rovaniemi och Lygna

Arrangerande Ounasvaara Ski Club ha beslutat att Skandinaviska Cupen i Rovaniemi 12-13 deceber inte är giltig som en etapp i Skandinaviska cupen eftersom Norge och Sverige har fattat beslut att dra sig ur tävlingen.
Beslutet är tagen enligt Skandinaviska Cupens regler "Extra regler för den skandinaviska cupen 20/21 angående Covid-19-pandemin," meddelar Svenska skidförbundet på sin sajt.

En FIS-tävling kommer att arrangeras i Rovaniemi samma helg men där arrangören inte bjuder in utländska åkare, så till vida åkaren inte är boende i Finland.

Information om evenemanget finns här.

Norska Skidförbundet och lokala arrangören i Lygna har beslutat att ställa in den Skandinaviska cupen i Lygna 8-10 januari. Beslutet fattas på grundval av råd från lokala hälsovårdsmyndigheter i Norge.

Svenska skidförbundet meddelar att skandinaviska arbetsgruppen har ett möte planerat den kommande veckan. Efter mötet kommer ytterligare information om fortsättningen av Skandinaviska Cupen 20/21 att meddelas.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...