Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den ryska landslagstränaren Markus Cramer säger att Ryssland tvekar om att åka Tour de Ski. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Den ryska landslagstränaren Markus Cramer säger att Ryssland tvekar om att åka Tour de Ski. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Ryssland kan hoppa av Tour de Ski

Ryssland tvekar om att delta i Tour de Ski. Det säger den ryska landslagstränaren Markus Cramer till norska VG.
– För tillfället vet vi inte hur vi gör med Tour de Ski. FIS måste tänka igenom hur det ska genomföeas, om Tour de Ski bara ska hållas i ett land och till exempel om alla tävlingar kan äga rum i Val di Fiemme, säger Cramer till VG.

Sverige, Norge och Finland har meddelat att de inte åker de resterande världscuptävlingarna det här året och Norge är och tydligt med att de med den nuvarande koronasituationen inte heller planerar att delta i Tour de Ski.

Nu tvekar också Ryssland angående Tour de Ski.

– Naturligtvis spelar det in i vad Norge, Sverige och stora nationer kommer att göra med Tour de Ski. Vi vill tävla mot de bästa idrottarna, så att det inte bara är Ryssland mot resten av världen. Alla de bästa åkarna måste vara med. Jag hoppas att FIS kommer tänker på detta och hittar en bra lösning, säger Cramer till VG.

Ryssland kommer dock att delta på världscupen i både Davos och Dresden de två sista helgerna före jul. Teamet åkte direkt till Davos efter tävlingarna i Ruka.

Cramer menar att det är en mycket stark signal till FIS när Norge, Sverige och Finland inte åker till Davos och Dresden.

– Nu händer det ingen vill hända. Du ser nu vad som händer eftersom FIS inte har någon reservplan, säger Cramer till VG.

I slutet på denna vecka kommer FIS hålla ett videomöte med alla nationer.

– Jag tänker inte ha förhandlingar med Norge, Sverige eller Finland. Jag ser inte poängen att ha några speciella möten med just dessa nationer. Det måste hållas möten med alla nationer. Vi måste identifiera utmaningar och vad som kan förbättras, säger FIS tävlingschef Pierre Mignerey till VG.

FIS arbetar vidare med den ursprungliga Tour de Ski-planen med tävlingar i Schweiz och Italien, oavsett vad de nordiska länderna och Ryssland beslutar.

– För resten av nationerna är det viktigt att tävla. Det är den enda chansen för TV-exponering. Men vi måste göra allt för att säkerställa ett säkert format, säger Mignerey.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...