Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Martin Ponsiluoma åkte fort i Kontiolahti. Trots tre bommar slutade han på nionde plats. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Tionde segern för Tarjei Bö – snabb Ponsiluoma nia

Det blev äldre brodern Bö, Tarjei, som vann sprinten vid världscupen i skidskytt i Kontiolahti på torsdagseftermiddagen.
Martin Ponsiluoma flög fram i spåret och trots tre bom slutade han på nionde plats. På spurtvarvet åkte han förbi segraren
– Jag ville bara ikapp Johannes och sedan åkte han så sakta att det bara var att gå om, sa Ponsiluoma till SVT Sport.

När favoriten Johannes Thingsnes Bö bommade ett skott så klev storebror Tarjei Bö fram och sköt fullt och åkte till seger på sprinten i Kontiolahti. Hans tionde seger i karriären.

Bö vann 13,9 sekunder före tysken Peiffer och med yngre brodern Bö som trea 28,7 sekunder bakom.

Martin Ponsiluoma åkte snabbast av alla i spåret men missade tre skott. Trots det var han bara 52,9 sekunder efter Tarjei Bö.

Ponsiluoma hade blivit passerad av Johannes Thingnes Bö när han åkte straffrundor men åkte sedan förbi honom i spåret igen.

– Jag blev jävligt motiverad på spurtvarvet. Jag ville bara ikapp Johannes och sedan åkte han så sakta att det bara var att gå om, berättade Ponsiluoma för SVT Sport.

Det blir nu en intressant jaktstart på lördag med Ponsiluoma i högform.

– Ja, det blir nog en väldigt rolig jaktstart tror jag, konstaterade han.

Även Sebastian Samuelsson sköt tre bom och slutade på 18:e plats 70 sekunder efter vinnaren.

– Jag måste hålla ihop det bättre, kommenterade Samuelsson för SVT Sport.

Övriga svenska placeringar:
26. Femling, +1.23.07
29. Nelin, +1.24.09
86. Stefansson, +3.27.00

Komplett resultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...