Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Fullt fokus från Hanna Öberg och ny seger. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Båda syskonen Öberg på pallen

Hanna Öberg tog andra raka sprintsegern i världscupen och samtidigt åkte systern Elvira in som trea.
– Det känns bara helt fantastiskt. Min känsla på skjutvallen, jag är verkligen trygg där, sa Hanna Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg sköt fullt och vann 7,5 sekunder före fransyskan Anais Chevalier-Bouchet som också hon sköt fullt.

Hanna syster Elvira fortsätter att imponera både i spåret och på skjutvallen. Det blev en bom i stående för Elvira men med hennes snabbhet på spurtvarvet tog tredjeplatsen knappt sju sekunder före norska Röiseland som också hon hade en bom. Första pallplatsen för Elvira.

– Jag är så himla glad. Jag har vetat att jag har potential men att få till det är så himla skön känsla, sa Elvira Öberg till SVT Sport.

Full speed in i mål förde Elvira Öberg till första pallplatsen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.Full speed in i mål förde Elvira Öberg till första pallplatsen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Åter en stark laginsats av de svenska tjejerna. Mona Brorsson blev 14:e med en bom. Johanna Skottheim som fick kliva upp på pallen häromdagen med fullt skytte missade två skott i stående idag och slutade på 22:a plats. Anna Magnusson blev 24:a, Linn Persson slutade 44:a

Komplett resultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...