Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Ponsiluoma åkte fort på sprinten i Oberhof men bommade två skott och blev nia. FOTO: Jasmin Walters, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Martin Ponsiluoma åkte fort på sprinten i Oberhof men bommade två skott och blev nia. FOTO: Jasmin Walters, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Ponsiluoma nia på sprinten i Oberhof

Martin Ponsiluoma var bäst av de svenska skidskyttarna på onsdagseftermiddagens sprint i Oberhof, Tyskland.
Ponsiluoma sköt två bommar men var tredje snabbast i spåret och slutade på nionde plats.
– Två bom i ligg var inget jag ville. Jag tyckte det kändes bra, sa Ponsiluoma till SVT Sport.

– Jag hörde av Jean-Marc (skyttetränaren Chabloz) att det var precis kantskott, väldigt irriterande att de aldrig kan gå in, sa Ponsiluoma vidare.

I spåret hade Ponsiluoma tredje tid han var åtta sekunder långsammare än segraren Johannes Thingnes Bö. Trots det sa han så här:

– Jag tyckte jag hade det tungt ute i spåret idag. Det kändes nästan som jag gick lite för hårt i första backen och kände mig nästan stum resten av loppet men jag höll ihop det bra.

Sebastian Samuelsson sköt fullt men hade en tyngre dag i spåret, dessutom ramlade han på upploppet och tappade tid där. Samuelsson slutade på 18:e plats.

Peppe Femling sköt också fullt och blev 23. Oskar Brandt blev 86:a efter tre bommar. Jesper Nelin missade dagens tävling på grund av halsont.

Norges Johannes Thingnes Bö vann 12,4 sekunder före landsmannen Sturla Holm Lägreid.  Båda med fullt skytte. Arnd Peiffer, Tyskland, slutade trea nära halvminuten bakom segraren, också han med fullt skytte.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...