Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är förstås två av åkarna i den svenska truppen till VM i skidskytte. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är förstås två av åkarna i den svenska truppen till VM i skidskytte. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Sveriges trupp till VM i skidskytte

Världscupen i Antholz har precis avslutats och nu inleds upptakten till stundande VM i skidskytte som kommer att avgöras i slovenska Pokljuka.
Idag presenterades den svenska truppen med fem herrar och fyra damer. Ytterligare en herråkare presenteras efter EM.

Sverige har inlett säsongen starkt med snudd på rekordmånga pallplatser för en enskild säsong. Nu är det inte långt kvar till säsongens höjdpunkt, VM, i Pokljuka!

Den 10 februari startar VM och pågår sedan i elva dagar och avslutas med masstarter den 21 februari. Sverige kommer att starta med en stabil trupp och så här säger Johannes Lukas om damlaget:
– Alla 5 tjejer i truppen har visat på toppresultat den här säsongen och är alla viktiga för våra framgångar i stafetterna. Vi kommer utan tvekan fortsätta kämpa i toppstriderna med det här laget på VM!

Så här säger Lukas om uttagningen av herrarna i truppen:
– De här fyra grabbarna har nått två pallplatser i stafetter och har även gjort grymma individuella resultat denna säsong. Vi kommer att avvakta till efter EM för att ta ut för femte man.

Den svenska VM-truppen:

Damer
Hanna Öberg - Piteå Skidskytte Klubb
Elvira Öberg - Piteå Skidskytte Klubb
Linn Persson - Bore SK
Mona Brorsson - Finnskoga IF
Johanna Skottheim - Lima SKG

Herrar
Sebastian Samuelsson - I21 IF
Martin Ponsiluoma - Tullus SG
Jesper Nelin - Piteå Skidskytte Klubb
Peppe Femling - Piteå Skidskytte Klubb
(+1 man som tas ut efter EM)

Senaste nyheterna