Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
bild_virtual_blink_classics

Åkare från 20 nationer på Virtual Blink Classics

Den första etappen av Virtual World Classic Tour - Virtual Blink Classics är genomförd.
252 deltagare från 20 nationer och fyra kontinenter registrerade sig för att göra historia och delta i den allra första virtuella rullskidtouren.

Deltagarna hade tre dagar på sig att genomöra den distans de var registrerade för: 60 - 30 eller 10 kilometer. Vissa deltagare tog chansen att testa sin form och gick all-in, andra hade bara en bra dag ute och utmanade sig själva på en lång distans.

På 60 kilometer är den snabbaste tiden registrerad av Vetle Thyli från Team Kaffebryggeriet med en imponerande tid: 2.14,15. Andra tid har Tommy Bylund med 2.21,25. Tommy från Göteborgs SK åker för Team Engcon på den virtuella touren. Tredje tid har en annan Göteborgs SK-åkare, Adam Blomberg, registrerad för Team Ramudden, med 2.22,45.

Den snabbaste dam var Nicole Donzaliaz (Schweiz) för Team Robinson Trentino med 2.46,28 följt av tyska Franziska Müller från xc-ski.de A | N Skimarathon Team och Tehri Pollari, Finland, åkandes för Skimarathon Team Austria.

Hela resultatlistan för alla distanser finns här:

Målet med Virtual World Classic Tour var också att erbjuda lite stöd till proffsteamen för att finansiera deras sommarsäsong. 50 procent av registreringsavgiften omfördelades direkt till lagen och deltagarna stödde sin favoritteam med distansen de åkt.

I lagtävlingen är xc-ski.de A | N Skimarathon Team i ledning med 1320 kilometer. Sedan följer Skimarathon Team Austria med 1090 kilometer och Team Robinson Trentino med 930 kilometer.

res_v_blink_classics.jpg

Den andra etappen blir vid Virtual Alliansloppet  under veckoslutet 10-12 juli

572 deltagare är hittills registrerade på de tre olika etapperna. Registreringen är fortfarande öppen så det är inte för sent att hänga på.

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...