Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Annika Löfström på väg mot överlägsen seger i UVK-rullen. FOTO: UVK-rullen.

Annika Löfström på väg mot överlägsen seger i UVK-rullen. FOTO: UVK-rullen.

Årsundaåkarna dominerade UVK-rullen

Mattias Edwardsson och Annika Löfström, båda från Årsunda IF var förhandsfavoriter i årets UVK-rullen i Uppsala.
Dom kom, dom startade, dom segrade och dom levererade.

Mattias Edwardsson ökade tempot ut på andra varvet av tre. Varje varv 13,3 kilometer. Och när Mattias ökade tempo så kunde ingen av de andra åkarna följa. Bakom Mattias kom en åkare att hamna i ingenmansland. Jonathan Hedbys, Nusnäs IF försökte haka på Mattias men kom inte ikapp och i loppet så var Jonathan så stark att han kunde fortsätta också han ensam och hålla undan för fyra jagande åkare i en klunga. I denna klunga kunde sedan John Wiklund spurta till sig en fin tredje plats före dagens stora överraskning. 51 år gammal kunde Magnus Graas, OK Linné göra ett riktigt kanonlopp och åka in som fin fyra.

edvardsson_uvk16.jpg
Mattias Edwardsson tog precis som klubbkompisen Annika Löfström en soloseger i  i UVK-rullen. FOTO: UVK-rullen.

Annika Löfström kopierade Mattias recept, med skillnaden att Annika satte högsta fart direkt från start. Hon fick direkt lucka till de övriga damåkarna. Julia Jansson Sollefteå blev efter övertygande åkning stark tvåa. Julia Angelsjöö Storvreta IK hade en lite trög början, men åkte bättre och bättre under loppet och blev fyra. Här har Storvreta en mycket lovande åkare på gång.

UVK-rullen bjöd på en festlig inramning och det var många glada miner efter en tävlingsdag i fantastiskt sommarväder. Många av både tävlingsåkarna och motionärerna blev väldigt trötta på sina tredje varv i motvinden in mot målet. Platta banor med vind kan vara en lika hård utmaning som tävlingsbanor med långa hårda backar uppför. Problem med platta banor är att man aldrig får vila i någon utförsbacke. Så idag krävdes lite extra kraft för att ta sig i mål de sista tre kilometrarna.

masterstarten_uvk16.jpg
Masterstarten under UVK-rullen. FOTO: UVK-rullen.

Fler bilder på UVK-rullens Facebook-sida finns här.

 

Senaste nyheterna

Hanna Öberg förde Sverige till seger på stafetten i Kontiolahti. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sverige vann damstafetten i Kontiolahti

De svenska skidskyttedamerna fortsätter att imponera i finska Kontiolahti. På lördagen åkte kvartetten Johanna Skottheim, Mona Brorsson, Elvira Öberg och Hanna Öberg suveränt och vann 9,6 sekunder för...
Harald Östberg Amundsen slog Johannes Hösflot Kläbo vid norska cupen i Lillehammer. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Johaug och Östberg Amundsen vann i Lillehammer

Norska cupen fortsatte på lördagen med fristilslopp i Lillehammer. Therese Johaug vann programenligt i damklassen och på herrsidan var U23-världsmästaren Harald Östberg Amundsen.
Segern på vann jaktstarten i Kontiolahti var Sebastian Samuelssons första i världscupen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Kontiolahti

En bom och snabb skidåkning förde Sebastian Samuelsson från 18:e plats till seger på jaktstarten i Kontiolahti. Samuelssons första världscupseger! Duon kom samtidigt till sista skyttet. Samuelsson mi...