Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alliansloppet blir en del av Euroloppet. Här ser vi damtäten strax efter start i somras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Alliansloppet blir en del av Euroloppet. Här ser vi damtäten strax efter start i somras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Alliansloppet blir en del av Euroloppet

Som första rullskidlopp blir Alliansloppet en del av Euroloppet. En långloppserie där bland annat Engelbrektsloppet och 7-mila ingår sedan tidigare.
– Det är jättebra för oss. Det gör att vi får en ännu större internationell touch, säger Magnus Larsson från Alliansloppet till Längd.se.

Alliansloppets fina arbete med att utveckla rullskidsporten har gett eko ut i Europa bland vinterns långloppsarrangörer där. De precis som många andra oroar sig för allt sämre vintrar och ser fördelen med ett rullskidlopp i serien.

Sedan tidigare ingår 16 långlopp på snö i Euroloppet. Alliansloppet blir första rullskidloppet.

– Det här är ett jättebra sätt för oss att bredda oss. Sedan tidigare har vi ju haft eliten på plats men nu kommer vi att kunna nå än fler motionärer ute i Europa, säger Magnus Larsson.

Hur gick det till när ni blev en del av Euroloppet?
– Det var dom som tog en tidig kontakt med oss. Det här visar verkligen att vi är en ledande rullskidarrangör, berättar Magnus.

Nästa år kommer Alliansloppet också vara en del av en ny internationell rullskidcup vid namn World Classic Tour. Där är för övrigt Daniel Tynell en nyckelfigur i arbetet med den cupen.

Läs mer om Euroloppet här.

Läs mer om Alliansloppet här.

 

Senaste nyheterna

Emma Ribom, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson på fredagens presskonferens inför tremilen i morgon. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Optimistisk svensk kvartett inför VM-tremilen

Sverige kommer till start med en stark kvartett på VM-tremilen i morgon: Frida Karlsson och Ebba Andersson som klara medaljkandidater. Charlotte Kalla och Emma Ribom är åkare för placeringar högt upp ...