Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nu lanserar Amer Sports, med varumärkena Salomon och Atomic, Prolink som är kompatibelt med NNN. FOTO: Amer Sports.

Nu lanserar Amer Sports, med varumärkena Salomon och Atomic, Prolink som är kompatibelt med NNN. FOTO: Amer Sports.

Amer Sports lanserar Prolink

Nu ger Amer Sports, med varumärkena Salomon och Atomic, längdskidåkaren möjlighet att fritt välja pjäxor och bindningar baserat på personliga preferenser. Det nya systemet Prolink är kompatibelt med det andra dominerande bindningssystemet på marknaden.
– Vi är mycket glada att kunna underlätta för alla längdåkare, som nu inte behöver ta hänsyn till bindningssystem när de väljer pjäxor, säger Karl Zeitz, försäljningschef för längd på Amer Sports i Sverige.

Under en lång tid har det funnits två dominerande system för bindningar på marknaden för längdskidåkning. De har inte passat ihop med varandra och därför har skidåkare som trivts bäst i Salomons pjäxor, med sin suveräna passform, varit hänvisade till SNS-systemet.

Nu lanserar Amer Sports Prolink, en bindning som är kompatibel med det andra dominerande bidningssystemet på marknaden. Längdåkaren kan nu fritt välja pjäxor, eftersom bindningssystemet inte längre styr valet. SNS ger god kontroll och stadga, medan Prolink-systemets främsta egenskap är en suverän snökänsla genom en nära kontakt och koppling mellan pjäxa och bindning. En känsla som förstärks av att bindningen monteras direkt på skidan.

Salomon kommer att erbjuda ett komplett utbud av pjäxor och bindningar i både SNS och Prolink. Pjäxorna är exakt de samma vad gäller passform, egenskaper och design. Den enda skillnaden är yttersulan som passar antingen med SNS- eller Prolink-bindningar. Båda bindningarna har samma monteringshål. Alla Salomons längdskidor kommer nu också förborrade. Det innebär att monteringen av bindningen är mycket enkel och att bindningen hamnar i optimal position. Åkaren kan dessutom känna sig säker på att bindningen alltid sitter fast som den ska.

Prolink är utvecklat gemensamt av Salomon och Atomic som garanterar kvalitet och kompatibilitet. De nya pjäxorna och bindningarna, samt förborrade skidor, finns i butik från och med januari 2016.

prolink_460.jpg


Amer Sports säljer produkter inom sportsegmentet och har en rad internationella varumärken i portföljen, såsom Salomon, Wilson, Atomic, Arc'teryx, Mavic, Suunto och Precor. Tekniskt avancerade produkter som förbättrar prestationer och ger en bättre upplevelse vid sport- och friluftsaktiviteter. Amer Sports är börsnoterade på Nasdaq OMX i Helsingfors.

 

Senaste nyheterna

Johannes Hösflot Kläbo och Emil Iversen står över resterade världscuptävlingar under 2020. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Kläbo och Iversen åker inte mer världscup det här året

Både Johannes Hösflot Kläbo Emil Iversen meddelar på måndagen att de inte kommer att åka några fler världscuptävlingar den här sidan nyåret. – Jag känner att skidåkning och tävlingar inte är särskilt...
Hanna Öberg vann sprinten i Kontiolahti efter fullt skytte och snabb åkning. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg vann sprinten efter topplopp

De svenska skidskyttarna visar superform i Kontiolahti. Hanna Öberg vann damernas sprint i överlägsen stil drygt 20 sekunder före norskan Röiseland. Det var Hannas första sprintseger i världscupen. –...